....

ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 5.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ KAΘΕ ΕΝΑ ΠΛΑΣΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

«Το σύστημα έκδοσης πιστοποιητικών είναι αρκετά ασφαλές, έως πολύ ασφαλές. Η λειτουργία του δεν έθεσε σε κίνδυνο το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Σε οποιαδήποτε περιοχή μιλάμε, μιλάμε για συγκεκριμένες περιπτώσεις, το σύστημα δεν παραβιάζεται. Παραβιάζεται μόνο αν υπάρχει κάποιος επίορκος που έχει τους κωδικούς και μπαίνει στο σύστημα.

Χάρη στις άμυνες του συστήματος μπορούμε να βρούμε αυτές τις περιπτώσεις», σημείωσε μιλώντας στο ΜEGA, και τονίζοντας ότι υπάρχουν λίγες περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

«Κάνουμε ελέγχους όπου αναφέρονται ύποπτα περιστατικά. Δημιουργούσαμε ένα πλαίσιο να μην είναι ελκυστικό. Όταν κάποιος δρα, όπως η υπάλληλος στον Παλαμά της Καρδίτσας, μας μπαίνουν και υποψίες ότι υπάρχει και άλλο κίνητρο», εννοώντας τη χρηματική αμοιβή.

«Η ΕΔΕ οδηγεί σε απόλυση, αν κριθεί ότι έχει κάνει αυτή την πράξη. Γι’ αυτές τις περιπτώσεις, η μοναδική ποινή που υπάρχει είναι απόλυση και ποινή 5.000 ευρώ. Και σε αυτόν που δίνει το πιστοποιητικό, και σε αυτόν που το λαμβάνει» σημείωσε.

Παράλληλα, ο κ Πλεύρης ανέφερε ότι οι ανεμβολίαστοι ιδιώτες γιατροί δεν θα επιτρέπεται να εμβολιάζουν κόσμο, ενώ τόνισε ότι όσοι βγαίνουν σε αναστολή δεν χάνουν τη δουλειά τους.

«Περίπου 5.350 υγειονομικοί βγήκαν σε αναστολή, δηλαδή το 5% του ΕΣΥ. Συνεπώς, το μέτρο της υποχρεώτικοτητας απέδωσε. Προφανώς υπάρχει και τμήμα κόσμου που δεν θα εμβολιαστεί. Λόγω αναστολών, υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα σε γιατρούς και νοσηλευτές, πολύ μικρότερο από αυτό που φανταζόμασταν.

Προσπαθούμε με μετακινήσεις, να δούμε τα κενά, να τα καλύψουμε για τρεις μήνες. Προφανώς θα δημιουργηθούν αρρυθμίες όταν φεύγουν 5.300 άτομα, τις καλύπτουμε με προσλήψεις και μετακινήσεις" δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Επιπλέον, τόνισε ότι απέδωσε το μέτρο «δεύτερης ευκαιρίας» στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, καθώς «εμβολιάστηκαν 1, 2, 3 Σεπτεμβρίου αρκετοί υγειονομικοί. Πίστευαν ότι η πολιτεία θα κάνει πίσω».

Στη συνέχεια, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι σέβεται όλους τους υγειονομικούς, ακόμα και αυτούς που δεν εμβολιάστηκαν, γιατί έδωσαν σκληρό αγώνα δύο χρόνια για να αντιμετωπίσουν την πανδημία. «Όμως, δεν σέβομαι αυτόν που με παράνομη πράξη, προσπαθεί να δείξει ότι είναι εμβολιασμένος και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των άλλων», κατέληξε ο κ. Πλεύρης.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments