....

"ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ" ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΜΕΣΗΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Στον «πάγο» μπαίνει για την ώρα το σενάριο της χαλάρωσης των μέτρων.

Ο υψηλότατος αριθμός κρουσμάτων μαθητών και καθηγητών στα σχολεία σε συνδυασμό με τις έντονες διαφωνίες των ειδικών - οι οποίες προεξοφλείται ότι θα καταγραφούν, ιδιαίτερα στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων «φρενάρουν», όπως όλα δείχνουν τη χαλάρωση κάποιων από τα υφιστάμενα μέτρα, όπως ήθελε η κυβέρνηση.

Όπως έγραψε από νωρίς σήμερα το iEidiseis.gr, όλη τη χθεσινή ημέρα υπήρξε ζωηρό παρασκήνιο, με διαρροές εκατέρωθεν από κυβερνητικά στελέχη και ειδικούς, για τον χρόνο σταδιακής αποδέσμευσης από τα μέτρα που ίσχυσαν κατά τη διάρκεια των εορτών και τυπικά ολοκληρώνονται στις 16 Ιανουαρίου.

Οι νεότερες πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι υπό τα νέα δεδομένα, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην παράταση της ισχύς των υφιστάμενων μέτρων κατά τουλάχιστον μία εβδομάδα, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείεται και η πιθανότητα να «τραβήξουν» ως τα τέλη του μήνα. Αυτή, άλλωστε, αναμένεται να είναι και η εισήγηση των ειδικών, οι οποίοι θεωρούν ότι και η παραμικρή χαλάρωση των μέτρων, θα έδινε το λάθος μήνυμα, τη λάθος στιγμή.

Και αυτό, διότι μόλις στη δεύτερη ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων, τα κρούσματα από δύο ημερών self test αγγίζουν τις 25.000, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω μετά τη διενέργεια του τρίτου αυτοδιαγνωστικού τεστ, την Πέμπτη. Επιπρόσθετα, κυβέρνηση και ειδικοί παρακολουθούν με αγωνία την πορεία των λεγόμενων σκληρών δεικτών της πανδημίας ( νοσηλείες, διασωληνώσεις, θάνατοι ), οι οποίοι αρχίζουν να αυξάνονται επικίνδυνα, ενώ άπαντες αναμένουν κορύφωση της πανδημίας τις επόμενες δύο εβδομάδες, οπότε, όπως παρατηρούσε και καλά ενημερωμένο κυβερνητικό στέλεχος, «δεν νοούνται βήματα προς τα πίσω. Μόνο προς τα μπροστά». Καμία υπαναχώρηση, δηλαδή, από τα υφιστάμενα μέτρα και ενδεχομένως και πρόσθετα, αν απαιτηθεί από τις υγειονομικές εξελίξεις.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments