....

«AΠΟΡΙΕΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ» ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΣΤΟ ΒΑΡΟΣΙ

    Το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016, στις 19:00', στο «Μικρό Θεατράκι» στο Βαρόσι, οι εκδόσεις «Ιωλκός» και το 2ο Γενικό Λύκειο Έδεσσας παρουσίασαν στο κοινό της πόλης μας την πρώτη ποιητική συλλογή της Σοφίας Μιμιλίδου «Απορίες αθωότητας».

    Την εκδήλωση παρουσίασαν η κ. Λίλιαν Τσέκου φιλόλογος, Υποδιευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Έδεσσας, συγκινημένη και περήφανη ταυτόχρονα δασκάλα της Σοφίας, ο κ. Γιάννης Τζανής, επίτιμος σχολικός σύμβουλος φιλολόγων, πρόεδρος και υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού «Φιλόλογος», ποιητής, και ο κ. Κωνσταντίνος Κορίδης, υπεύθυνος εκδόσεων του εκδοτικού οίκου «Ιωλκός», ποιητής και ο ίδιος. Και οι τρεις μίλησαν εγκωμιαστικά για τη Σοφία τη μαθήτρια, τη νεαρή ποιήτρια που ξεκινά με απορίες της αθωότητας και ευοίωνες προοπτικές ν' αφήνει το στίγμα της  στο χώρο της Ποίησης. Η Σοφία διάβασε ποιήματά της και την εκδήλωση έντυσε με μουσική η Μαρία Ζλατάνη.

    Μαθήτρια του 2ου ΓΕΛ Έδεσσας μέχρι πριν από λίγο καιρό, φοιτήτρια σήμερα της Φιλοσοφικής σχολής του ΑΠΘ, η Σοφία Μιμιλίδου εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους με την ωριμότητα των προβληματισμών της, την εύστοχη χρήση της γλώσσας, την ευαισθησία και τη δύναμη της σκέψης της που καταθέτει στα χέρια του αναγνώστη με την ποιητική της συλλογή.

Ήταν ένα μαγικό απόγευμα. Η ομορφιά του χώρου, η δύναμη του ποιητικού λόγου που κεντρίζει τις ψυχές με εικόνες και συναισθήματα, η γοητεία της μουσικής, η σεμνότητα της ποιήτριας μετέδωσαν σε όσους ήταν παρόντες τη βεβαιότητα ότι ο κόσμος εξακολουθεί να έχει χρώματα μέσα στη μουντάδα του, ήχους μέσα στους θορύβους κι ελπίδα ότι δε θα χαθεί η ευαισθησία στους σκληρούς καιρούς μας. 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments