....

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ- ΝΕΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ

ΟΠΕΚΕΠΕ ΝΕΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ – ΕΛΓΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ – Ο  (opekepe.gr) έκανε γνωστό πως προχώρησε σε πληρωμές περίπου 2,6 εκ. ευρώ προς τους αγρότες.

 

Στις 13-16/9 πληρώθηκαν 10.046 αγρότες για ενισχύσεις, ανειλημμένες υποχρεώσεις και διάφορα προγράμματα.

 

Δείτε το πλήρες ενημερωτικό έγγραφο του Οργανισμού εδώ

– ΕΛΓΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ -Απόγνωση κυριαρχεί στους αμυγδαλοπαραγωγούς, που δεν ξέρουν αν και πότε θα αποζημιωθούν, καθώς για μια ακόμη χρονιά η παραγωγή τους χάθηκε, η καρπόπτωση ήταν ολοκληρωτική και σχεδόν καθολική, χωρίς ακόμη να είναι καθορισμένα τα αίτια, ενώ όπως τόνισαν σε συνάντηση με τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής και βουλευτή Λάρισας Μάξιμο Χαρακόπουλο, δικαιότερη θεωρούν μια αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ.

Στο παρελθόν έχει ξανασυμβεί το φαινόμενο, με τους παθόντες να αποζημιώνονται μεσω de minimis και ΠΣΕΑ, καθώς η καρπόπτωση προκαλείται από πλήθος παραγόντων, δεν είναι εύκολο να οριστεί το αίτιο κάθε φορά και γραφειοκρατικά μένουν εκτός ΕΛΓΑ, εφόσον ο φορέας έχει συγκεκριμένη λίστα ζημιογόνων αιτίων.

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ – ΕΛΓΑ αποζημιώσεις

Όπως υποστηρίζουν οι αμυγδαλοπαραγωγοί, οι εξατομικευμένες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις μέσω του ΕΛΓΑ θα ήταν ο δικαιότερος τρόπος για την αποζημίωσή τους, και όχι η παραπομπή σε ΠΣΕΑ ή ενισχύσεις ήσσονος σημασίας de minimis, αναφέρει το agronews.gr

ΟΠΕΚΕΠΕ 2019 : Πληρωμές και η συνδεδεμένη

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ : Έως 25/9 η βασική ενίσχυση

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments