....

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΠΟΠΤΩΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΟΥ Ν. ΠΕΛΛΑΣ

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ « Ο ΑΓΡΟΣ»

 

Για δεύτερη συνεχομένη χρονιά, οι βιοπαλαιστές αγρότες της Αλμωπίας, βρίσκονται αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις των όψιμων παγετών που σημειώθηκαν την άνοιξη. Εξαιτίας αυτών σημειώνεται έντονη καρπόπτωση σε πολλές ποικιλίες κερασιών , ροδάκινων, βερίκοκων και δαμάσκηνων.

 Το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευθεί, κάνοντας αδύνατη τη συνέχιση των απαραίτητων καλλιεργητικών εργασιών. Με την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, σε συνδυασμό με το εμπάργκο της ΕΕ  ενάντια στη Ρωσία από το 2014, κάνει πλέον αδύνατη τη διοχέτευση των προϊόντων μας σε ολόκληρη την ανατολική Ευρώπη

Κάτω από αυτές τις συνθήκες προσπαθούμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε προκειμένου να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε :

  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει σε όλα τα στάδια της παραγωγής και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα αφήνουν ένα εισόδημα για να ζήσουμε και να συνεχίσουμε να παράγουμε.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50%.

 

 

 

 

 

 

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΛΑΣ                                         ‘’ Ε Ν Ο Τ Η Τ Α ‘’

Με αφορμή το σοβαρό πρόβλημα της καρπόπτωσης που παρατηρείται σε επιτραπέζιες ποικιλίες Ροδάκινων, Νεκταρινιών, καθώς και σε ποικιλίες Βερίκοκων, Κερασιών και βιομηχανικών Ροδάκινων, ως αποτέλεσμα των συνεπειών του παγετού της 21 Μαρτίου 2022.

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε

Την άμεση κινητοποίηση του ΕΛΓΑ προκειμένου να γίνει αναγγελία δήλωσης ζημιάς, σε όλες τις παραπάνω καλλιέργειες και ποικιλίες, για έγκαιρη και δίκαιη εκτίμηση του σοβαρού αυτού προβλήματος, που έχει φέρει σε μεγάλη απόγνωση τον αγροτικό κόσμο σε όλη τη Πέλλα.

Στο πλαίσιο των πάγιων διεκδικήσεων μας – ΖΗΤΑΜΕ:

  • Άμεση εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ.
  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφαλαίο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100% με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
  • Πρόσληψη μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού στον ΕΛΓΑ, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά.

Αναρωτιόμαστε γιατί κατά την σημερινή επίσκεψη εξπρές του κου Λυκουρέντζου στην έδρα της ΠΕ Πέλλας, ύστερα από πρόσκληση του κου Τζαμτζή, δεν ήταν καλεσμένοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι φορείς, δηλαδή οι Αγροτικοί Σύλλογοι; Γιατί δεν υπήρξε καμία δέσμευση από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ τόσο κατά την επίσκεψη του στην Ημαθία, όσο και στην Πέλλα;

Ήλθον, είδον και απήλθον!!!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΚΑΜΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Γυψοχώρι, 14/5/2022

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments