....

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ.ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΨΑΛΟ

 

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η ετήσια πανήγυρις του Αγίου Αθανασίου στην Άψαλο Αλμωπίας, όπου και πραγματοποιήθηκε υποδοχή ιερού λειψάνου του Οσίου Γεωργίου του Ομολογητού (Καρσλίδη).
Πλήθος κόσμου και κληρικών από την ευρύτερη περιοχή συγκεντρώθηκε από νωρίς στον ιερό ναό για να συμμετάσχει στον Πανηγυρικό Εσπερινό (Πέμπτη 17/1/19) στον οποίο προεξήρχε
ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Καραλάζος (δρ.Θ.), ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο.

Την ημέρα της εορτής (Παρασκευή 18/1/19) τελέστηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Αντώνιος Πακαλίδης, προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης.
Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έδωσε το τιμητικό οφίκιο του Οικονόμου στον εφημέριο του ιερού ναού Αγίου Πολυκάρπου Ξιφιανής, π. Αντώνιο Παρτσανάκη, τον οποίο επαίνεσε για το έργο του προτρέποντας τον παράλληλα να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο την ιερατική του διακονία. Επίσης ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν και κοπίασαν για την οργάνωση της πανηγύρεως και ιδιαιτέρως τον εφημέριο του ιερού ναού Πρωτοπρεσβύτερο Βασίλειο Αποστολίδη τον οποίο και εξήρε για τη διακονία του στην ενορία.
Στην πανηγυρική Λειτουργία μετείχαν ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης και πολλοί κληρικοί από την ευρύτερη περιοχή, ενώ οι ιεροψάλτες απέδωσαν τους εορταστικούς ύμνους με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη. Παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτριος Μπίνος, ο περιφερειακός σύμβουλος της Π.Ε Πέλλας κ. Ιωάννης Ανδρίτσος και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Αψάλου κ. Κωνσταντίνος Βασιλειάδης. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο παρέθεσε δεξίωση.
 

 











Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments