....

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΕΠΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

 

Με την συμμετοχή τριών Αρχιερέων καθώς και μεγάλου αριθμού κληρικών και πιστών τελέσθηκε η Πανήγυρις των αγίων Αναργύρων στον εορτάζοντα Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σκέπης στην Έδεσσα.

Την παραμονή (30/6) στις 6.45 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του εν αγίοις πατρός ημών Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης και στις 7.00 μ.μ. τελέσθηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου και συγχοροστατούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Βρυούλων κ. Παντελεήμονος και του ποιμενάρχου της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Το θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος κ. Νικηφόρος, ο οποίος με αφορμή τα ιερά πρόσωπα των Αγίων Αναργύρων αναφέρθηκε στο ουσιωδέστατο βίωμα της εν Χριστώ αγάπης.
Την ημέρα της εορτής, Πέμπτη 1 Ιουλίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας. Συλλειτούργησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου και ο οικείος ποιμενάρχης. Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Βρυούλων τόνισε ότι σκοπός της πνευματικής ζωής του ανθρώπου είναι η θέωσις. Σε αυτήν έφθασαν οι εορταζόμενοι άγιοι Ανάργυροι με την αφιλαργυρία και την απέραντη αγάπη τους προς τον συνάνθρωπο. Βασικότατη όμως προϋπόθεση για την πορεία προς την θέωση, σημείωσε, αποτελεί η ανθρώπινη προαίρεση.

Στον εορτασμό μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δημήτριος Γιάννου, ο Διοικητής της 2ας Μ/Κ Μεραρχίας Υποστράτηγος Γεώργιος Χατζηγεωργίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Πέτρος Περδικάτσης και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Φωτογραφίες: Δ. Ευθυμιάδης, Κ. Καρατσώρης και Γραφείο Τύπου Ι.Μ. Εδέσσης

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments