....

ΆΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ! ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ 404 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ 17 ΜΕΓΑΛΟΚΑΤΑΘΕΤΕΣ- ΥΠΟΠΤΟΥΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ!

Άρχισε το άγριο κυνήγι εκείνων που φοροδιαφεύγουν συστηματικά! Στο στόχαστρο μπήκαν μέχρι τώρα 50 μεγαλοκαταθέτες, οι οποίοι ελέγχονται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή!

 

17 από αυτούς, δεν κατάφεραν να δικαιολογήσουν τα εκατομμύρια που εντοπίστηκαν στους λογαριασμούς τους, με αποτέλεσμα, να καλούνται τώρα να δώσουν εξηγήσεις, με την ιδιότητα των υπόπτων!

Επιπλέον, έως τώρα, έχουν δεχμευτεί από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, περί τα 404 εκατομμύρια ευρώ, για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι υπερβαίνουν τα δηλωθέντα εισοδήματά τους, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκαν ακίνητα, τραπεζικές θυρίδες, κλπ.

Όπως ορίζει άλλωστε και ο νόμος, τα ποσά, που πιθανολογούνται ως προϊόν φοροδιαφυγής και συνεπώς ως προϊόν εγκληματικής ενέργειας, δεσμεύονται, «προκειμένου να είναι δυνατή η ικανοποίηση των αξιώσεων του Δημοσίου, σε περίπτωση που διαπιστωθεί η πιθανολογηθείσα φοροδιαφυγή στο εισόδημα και αφετέρου, για να διαφυλαχθούν τα αναγκαία στοιχεία για τον έλεγχο».

Οι πρώτοι 17 μεγαλοκαταθέτες, που έχουν μπει σε καθεστώς ποινικού ελέγχου για τα κακουργήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, προέκυψαν από την αξιοποίηση των 44 CD – και όχι 65, όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται – με τα ονόματα όλων των καταθετών, ανεξαρτήτως ποσού σε ελληνικές τράπεζες (περιλαμβάνονται και πρωτοκλασάτα ονόματα του δημόσιου βίου), καθώς και όλοι όσοι έχουν στείλει εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού.

 

http://www.toxwni.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments