....

ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ : ΚΑΤΑΨΗΦΊΖΟΥΜΕ ΤΟ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΕΝ

Καταψηφίζουμε το Ν/σ του ΥΠΕΝ γιατί δεν προωθεί την Ενεργειακή Δημοκρατία, απαξιώνει την αποκέντρωση και την διαβούλευση και θέτει σε διακινδύνευση τον φυσικό πλούτο


Στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται το Περιβαλλοντικό και Ενεργειακό Πολυνομοσχέδιο τοποθετήθηκε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αρβανιτίδης τονίζοντας τις 3 βασικές ενστάσεις του Κινήματος Αλλαγής στο Νομοσχέδιο.

Το Κίνημα Αλλαγής δεν ψηφίζει το παρόν Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης της ΝΔ, που επικαλείται προσχηματικά την προστασία του περιβάλλοντος και την «πράσινη» ανάπτυξη γιατί :

1. Δεν προωθείται η Ενεργειακή Δημοκρατία καθώς:

  • Ευνοούνται οι μεγάλοι παραγωγοί ενέργειας εις βάρος των μικρών και των Ενεργειακών Κοινοτήτων και παραγκωνίζονται και δυσκολεύονται σε κάθε επίπεδο τα έργα μικρών ανεμογεννητριών, φωτοβολταϊκών και υδροηλεκτρικών.
  • Παροπλίζεται μελλοντικά η ΡΑΕ.

2. Επιστρέφουμε σε υδροκεφαλικές λειτουργίες, απαξιώνεται η αποκέντρωση και η διαβούλευση καθώς:

  • Ιδρύεται ένας υδροκέφαλος γραφειοκρατικός οργανισμός (ΟΦΥΠΕΚΑ) για την διαχείριση των κατά τόπους προστατευόμενων περιοχών.
  • Γίνεται αλόγιστη συγχώνευση Φορέων Διαχείρισης χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν τοπικές ιδιαιτερότητες και η νησιωτικότητα των περιοχών στο Ιόνιο και στο Αιγαίο.

3. Τίθεται σε διακινδύνευση ο φυσικός πλούτος καθώς:

  • Δεν διασφαλίζεται η προστασία στους πυρήνες των περιοχών Natura και ανοίγονται «κερκόπορτες» σε βλαπτικές χρήσεις και δραστηριότητες.
  • Μπορούν να επέλθουν ανεπανόρθωτα πλήγματα στο φυσικό περιβάλλον της χώρας.

Παράλληλα, η κριτική που ασκήσαμε για τον ορατό κίνδυνο δημιουργίας τουριστικής “φούσκας” με τις διατάξεις περί αύξησης των ξενοδοχειακών κλινών στο κέντρο της Αθήνας ανάγκασε τον Υπουργό να αποσύρει τις σχετικές διατάξεις.

Δείτε εδώ ολόκληρη την ομιλία του κ. Αρβανιτίδη:

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για το Πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΝ - 04.05.2020 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments