....

ΑΣΕΠ: ΈΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ 249 ΘΕΣΕΙΣ ΠΕ, ΤΕ & ΔΕ (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)

Νέο αίτημα για μεγάλη προκήρυξη ετοιμάζει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το αίτημα που πρόκειται να σταλεί στο ΑΣΕΠ τις επόμενες εβδομάδες αφορά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, 249 προσλήψεις ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Νικηφόρου Δράμας.

Αναφορικά με το πότε η προκήρυξη θα βγει στον «αέρα», καθώς επιθυμία του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι να λειτουργήσει το συντομότερο στο συγκεκριμένο Σωφρονιστικό Κατάστημα, εφόσον το αίτημα φτάσει στο ΑΣΕΠ, εντός Φεβρουαρίου, στόχος είναι να δημοσιοποιηθεί το Μάιο.

Αναφορικά με τις ειδικότητες που αφορά, είναι μεταξύ άλλων:

ΠΕ Σωφρονιστικών Ενηλίκων, ΠΕ Ψυχολόγων, ΠΕ Κοινωνιολόγων, ΠΕ Κοινωνικής Εργασίας, ΠΕ Ιατρών, ΠΕ Οδοντιάτρων, ΠΕ Εγκληματολόγων, ΤΕ Μηχανικών, ΤΕ Πληροφορικής, ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού, ΤΕ Υγείας Πρόνοιας (Νοσηλευτών και Κοινωνικής Εργασίας), ΔΕ Διοικητικού – Λογιστικού, ΔΕ Φύλαξης, ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης, ΔΕ Οδηγών, ΔΕ Νοσηλευτικης.

Πάντως, το μεγαλύτερο τμήμα της προκήρυξης αφορά ΔΕ Φύλαξης και ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης.

 

Παλαιότερο αίτημα

Να σημειωθεί ότι σχετικό αίτημα για την πλήρωση των θέσεων (σ.σ. τότε 258) του Καταστήματος Κράτησης Νικηφόρου Δράμας είχε εγκριθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (αποφ. 16/399 – 17/401/31.1.2019) και είχε κατατεθεί στον ΑΣΕΠ.

Μάλιστα, τον Αύγουστο του 2019 ο υπουργός Εργασίας είχε υπογράψει τον καθορισμό θέσεων του νόμου 2643/1998 που αφορούν την ποσόστωση επί των προσλήψεων ΑμεΑ, πολύτεκνων, τρίτεκνων κλπ (ΦΕΚ αρ. φύλλου 3290).

Εντός ή εκτός ΑΣΕΠ;

Ωστόσο, ενδιάμεσα υπήρξε συζήτηση στην κυβέρνηση αν οι προκηρύξεις σωφρονιστικών υπαλλήλων θα είναι εντός ή εκτός ΑΣΕΠ, με την κυβέρνηση να καταλήγει στη δεύτερη λύση.

Μάλιστα, στις 31/7/2020 ο  υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, παρουσιάζοντας το ν/σ «Ρυθμίσεις σωφρονιστικής νομοθεσίας», είχε τονίσει ότι:

 

«Εισάγεται εξαίρεση από την αρμοδιότητα του Α.Σ.Ε.Π., αναφορικά με τη διαδικασία πρόσληψης υπαλλήλων του Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης των Καταστημάτων Κράτησης, καθώς σοβαροί λόγοι δημοσίου συμφέροντος που αφορούν στην ασφάλεια των Καταστημάτων Κράτησης καθιστούν αναγκαία τη θεσμοθέτηση διαδικασιών που θα διασφαλίζουν την ταχεία κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων».

Τι προβλέπει ο νόμος

Όμως, τελικώς, η κυβέρνηση έκανε πίσω από την αρχική της εξαγγελία και στο άρθρο 11 του σχετικού νόμου (4760/2020  -ΦΕΚ Α’ 247/11-12-2020) που ψήφισε επαναλαμβάνεται ότι : «Η πρόσληψη προσωπικού για την πλήρωση των θέσεων των κλάδων ΔΕ Φύλαξης και ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης των Καταστημάτων Κράτησης υπάγεται στην αρμοδιότητα του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) και διενεργείται σύμφωνα με το άρθρο 18 του ν. 2190/1994 (Α΄ 28)  και τα κατωτέρω ειδικότερα οριζόμενα:

α) Η προκήρυξη, που εκδίδεται από το Α.Σ.Ε.Π., δημοσιεύεται πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την έναρξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων.

β) Ανακοίνωση της έκδοσης προκήρυξης που περιλαμβάνει τον αριθμό των προκηρυσσόμενων θέσεων κατά κατηγορία, κλάδο ή ειδικότητα, δημοσιεύεται υποχρεωτικά σε δύο (2) ημερήσιες εφημερίδες με πανελλήνια κυκλοφορία, στον διαδικτυακό τόπο του Α.Σ.Ε.Π. και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

γ) Οι υποψήφιοι υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., σύμφωνα με την προβλεπόμενη στο άρθρο 18 του ν. 2190/1994 διαδικασία, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δέκα (10) ημερών. Η αίτηση, καθώς και το σύνολο των οριζόμενων στην προκήρυξη δικαιολογητικών, υποβάλλονται ηλεκτρονικά, εντός της ανωτέρω προθεσμίας, μέσω του διαδικτυακού τόπου του Α.Σ.Ε.Π..».

 

Με βάση τη συγκεκριμένη διάταξη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisigr, ο υπουργείο Δικαιοσύνης αναμένεται να στείλει νέο αίτημα στο ΑΣΕΠ για την κάλυψη των θέσεων και τη λειτουργία, επιτέλους, του Σωφρονιστικού Καταστήματος Νικηφόρου Δράμας.

ΑΣΕΠ: Έρχεται μεγάλη προκήρυξη για 249 θέσεις

ΑΣΕΠ: Έρχεται μεγάλη προκήρυξη για 249 θέσεις

ΑΣΕΠ: Έρχεται μεγάλη προκήρυξη για 249 θέσεις


 

 

Σχόλια - Facebook Comments