....

ΑΣΕΠ: ΈΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Δεν θέλουμε να κάνουμε μακρόσυρτες εισαγωγές για τον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ καθώς πλέον όλοι γνωρίζουμε ότι αποτελεί το γεγονός της 20ετίας και όλους τους διορισμούς που θα γίνουν τα επόμενα χρόνια στο δημόσιο!

Δίνεις και Περνάς και αποκτάς το δικαίωμα διορισμού - Δεν δίνεις και αποκλείεσαι για τα επόμενα χρόνια

 

Όποιος δεν μπει στους επιτυχόντες θα αποκλειστεί από την πιθανότητα διορισμού! Όποιος μπει θα έχει κατοχυρωμένο το δικαίωμα για όποτε θέλει να διεκδικήσει διορισμό σε προκηρύξεις και ειδικότητες που ενδιαφέρεται σε όλη την Ελλάδα.

Εκεί που θέλουμε να σταθούμε είναι ότι επιβεβαιωθήκαμε για τις ενότητες που θα εξεταστείτε στον Γραπτό Διαγωνισμό. Επιβεβαιωθήκαμε επίσης στο ότι δεν θα έχει εξέταση ειδικότητας!

Χιλιάδες ενδιαφερόμενοι για τον Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ δεν προχωρούσαν σε προετοιμασία καθώς δεν γνώριζαν αν θα υπήρξε έξτρα εξέταση πέρα από τις 4 γνωστές ενότητες (γλωσσικός συλλογισμός, αριθμητικός συλλογισμός, εργασιακή αποτελεσματικότητα, γενικές γνώσεις)

Οι ενδιαφερόμενοι θα εξεταστούν μόνο σε αυτές τις 4 ενότητες και όχι και σε ειδικότητα! ΔΕΝ θα υπάρξει εξέταση ειδικότητας!

Τώρα πλέον λύθηκαν τα χέρια τους και μπορούν να ξεκινήσουν να προετοιμάζονται ώστε να προλάβουν τον διαγωνισμό και αυτή τη μοναδική ευκαιρία που θα τους δοθεί για τα επόμενα χρόνια!

Μέσα στην εβδομάδα θα σας ανακοινώσουμε νέες αποκλειστικές πληροφορίες για το πότε θα γίνουν οι αιτήσεις και πώς θα τις κάνετε!

Νέα ΑΠΟΦΑΣΗ (ΝΕΟ ΦΕΚ που βγήκε πριν λίγες ημέρες): Τι θα ισχύσει όσους γράψουν κάτω από τη βάση

 

Με νέα ρύθμιση η Επιτροπή δύναται να αποκλείσει από τις εξετάσεις όσους υποψηφίους δεν περάσουν από το πρώτο κιόλας μάθημα. 

Αναλυτικά όσα προβλέπονται για αποκλεισμό έως και από το πρώτο Μάθημα:

«Στην περίπτωση που από την προκήρυξη προβλέπεται βαθμολογία βάσης σε κάθε μάθημα/δοκιμασία, δύναται να ορίζεται ότι οι υποψήφιοι που δεν επιτυγχάνουν τη βαθμολογία βάσης στο πρώτο μάθημα/δοκιμασία του διαγωνισμού, δεν μετέχουν στο επόμενο. Στο πλαίσιο της διαδικασίας του διαγωνισμού σε στάδια σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 8 του ν. 4765/2021, στο πρώτο στάδιο εκδίδεται πρόσκληση προκήρυξη για τη συμμετοχή των υποψηφίων διαφόρων κλάδων ειδικοτήτων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στη διαγωνιστική διαδικασία και στο δεύτερο στάδιο εκδίδεται προκήρυξη πλήρωσης θέσεων στην οποία συμμετέχουν μόνο οι επιτυχόντες του πρώτου σταδίου».

Άμεση ενημέρωση για το πότε θα βγει η προκήρυξη εδώ

Εάν θέλετε να μάθετε έγκυρα και έγκαιρα για το πότε θα βγει η προκήρυξη και όλες τις λεπτομέρειές της ακολουθήστε το κανάλι του goLearn στο youtube όπου εξειδικεύεται στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

ΑΣΕΠ: Χιλιάδες μόνιμοι διορισμοί σε δήμους, περιφέρειες, Φορείς, ΝΠΔΔ, ΔΕΚΟ, Υπουργεία

Για να μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να διορισθεί τα επόμενα χρόνια σε δήμους, περιφέρειες, ΝΠΔΔ, οργανισμούς, ΔΕΚΟ, Υπουργεία και γενικά στο δημόσιο θα πρέπει να μπει στην λίστα επιτυχόντων του Γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ που θα γίνει τον Μάρτιο

 

Μόνο έτσι για θέσεις Π.Ε. και Τ.Ε. θα μπορεί να γίνει διορισμός σε όλο το δημόσιο! Άρα όποιος θελήσει να έχει κατοχυρωμένο το «δικαίωμα – δυνατότητα» θα πρέπει να δώσει στον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 4 μαθήματα και να πετύχει!

ΑΣΕΠ: Χιλιάδες μόνιμοι διορισμοί σε δήμους, περιφέρειες, Φορείς, ΝΠΔΔ, ΔΕΚΟ, Υπουργεία

Για να μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να διορισθεί τα επόμενα χρόνια σε δήμους, περιφέρειες, ΝΠΔΔ, οργανισμούς, ΔΕΚΟ, Υπουργεία και γενικά στο δημόσιο θα πρέπει να μπει στην λίστα επιτυχόντων του Γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ που θα γίνει τον Μάρτιο

Μόνο έτσι για θέσεις Π.Ε. και Τ.Ε. θα μπορεί να γίνει διορισμός σε όλο το δημόσιο! Άρα όποιος θελήσει να έχει κατοχυρωμένο το «δικαίωμα – δυνατότητα» θα πρέπει να δώσει στον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 4 μαθήματα και να πετύχει!

Η προετοιμασία του GoLearn είναι η κορυφαία στην Ελλάδα και με το χαμηλότερο κόστος

Η προετοιμασία που διαλέγει η πλειοψηφία όσων θέλουν να δώσουν στο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό του Μαρτίου είναι η εξ αποστάσεως και ασύγχρονη προετοιμασία του GoLearn (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

α) Είναι εξ αποστάσεως και ασύγχρονη
β) Έχει την εποπτεία κορυφαίου ομ. καθηγητή Πανεπιστημίου, του ομ. Καθηγητή του Παν.Πατρών, Χρήστου Παναγιωτακόπουλου
γ) Είναι 300 ωρών και έχει διάρκεια έως τις εξετάσεις
δ) Έχει πολλά τεστ προσομοίωσης και τεστ εργασιακής αποτελεσματικότητας
ε) Έχει το πιο χαμηλό κόστος αυτή την στιγμή στην Ελλάδα
ζ) Πραγματοποιείται από τον μεγαλύτερο φορέα προετοιμασίας - μοριοδότησης ενηλίκων που τον εμπιστεύονται πάνω από 40.000 ενήλικες το χρόνο
δ) Έχει και βιντεομαθήματα
ε) Παίρνετε έξτρα μόρια με ΔΩΡΕΑΝ πιστοποίηση υπολογιστών και τεράστια έκπτωση στην πιο εύκολη πιστοποίηση Αγγλικών

Κάθε εβδομάδα ξεκινούν τμήματα

Λόγω της τεράστιας ζήτησης κάθε εβδομάδα ξεκινούν τμήματα για να προλάβουν οι ενδιαφερόμενοι να προετοιμαστούν όπως πρέπει και με τους ρυθμούς που πρέπει για τον Διαγωνισμό

 

Βίντεο με Παραδείγματα ερωτήσεων και απαντήσεων από τις ενότητες που εξεταστείτε

Η μόνη στην Ελλάδα εξ αποστάσεως προετοιμασία με την εποπτεία ομ.Καθηγητή Δημόσιου Πανεπιστημίου

Το πρόγραμμα προετοιμασίας που πραγματοποιείται εξ αποστάσεως και ασύγχρονα από το GoLearn, είναι το μόνο στην Ελλάδα που έχει την εποπτεία ομ.καθηγητή Δημόσιου Πανεπιστημίου.

Πραγματοποιείται υπό την εποπτεία του ομ.καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστου Παναγιωτακόπουλου

 

 

 

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τον πρώτο πανελλαδικό γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που εισάγει πολλές καινοτομίες, και μέσω του οποίου θα καλυφθούν οι μόνιμες θέσεις πτυχιούχων στο Δημόσιο για μία διετία.

Η πρόσκληση - προκήρυξη 2Γ/2022 απεστάλη χθες στο Εθνικό Τυπογραφείο και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί στο ΦΕΚ. Θα ακολουθήσει εντός του Δεκεμβρίου η περίοδος κατάθεσης των αιτήσεων συμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία, η οποία θα διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2023. Στις αιτήσεις οι υποψήφιοι δηλώνουν μόνο τον κλάδο - ειδικότητα που υπάγονται καθώς και τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα τους.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ (κατηγορίες εκπαίδευσης ΠΕ και ΤΕ αντίστοιχα), ανεξαρτήτου ειδικότητος. Στην πρόσκληση για πρώτη φορά δεν θα αναφέρεται αριθμός θέσεων προς πλήρωση, ούτε φορείς που ζητούν προσωπικό.

Υπενθυμίζεται ότι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός στην 28χρονη ιστορία της Ανεξάρτητης Αρχής θα διεξαχθεί σε δύο στάδια. Το διαγωνιστικό κομμάτι αποτελεί το πρώτο στάδιο, κατά το οποίο οι υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις γνώσεων γενικού περιεχομένου, καθώς και σε δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας, η οποία αντικαθιστά την εργασιακή εμπειρία, που πλέον θα έχει σημαντικά μικρότερη βαρύτητα από άποψη μορίων. Κυριότερη μέθοδος εξέτασης είναι οι ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών (multiple choice).

Στην δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας αξιολογούνται ο γλωσσικός και αριθμητικός συλλογισμός, οι δεξιότητες ανάλυσης, επίλυσης προβλημάτων και ιεράρχησης προτεραιοτήτων στον χώρο εργασίας, καθώς και χαρακτηριστικά που συνδέονται με την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα στην εργασία. Οι συντελεστές βαρύτητας είναι 50% για τις ερωτήσεις γνώσεων και 50% για την εργασιακή αποτελεσματικότητα. Επιτυχόντες θα είναι όσοι πιάσουν την βάση σε κάθε μάθημα και συνολικά. Αυτοί θα αποτελέσουν τη λεγόμενη «δεξαμενή» επιτυχόντων που μετέχουν στο δεύτερο στάδιο της διαδικασίας. Σε αυτό το στάδιο, αφού θα έχει προηγηθεί η έκδοση των πινάκων βαθμολογίας ανά κλάδο/ειδικότητα, εκδίδεται προκήρυξη πλήρωσης θέσεων σε φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Οι επιτυχόντες καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής δηλώνοντας προτιμήσεις θέσεων καθώς και προσόντα/κριτήρια/ιδιότητες.

Οι προσλήψεις ανα φορέα θα γίνονται με σειρά προτεραιότητας με βάση την βαθμολογία των εξετάσεων, στην οποία θα προσμετρώνται επιπλέον τυπικά προσόντα (μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες κ.λπ.) και η εντοπιότητα.

Μέσω αυτού του διαγωνισμού θα καλυφθούν οι ανάγκες του Δημοσίου για τις εναπομείνασες προσλήψεις του 2022 καθώς και αυτές του 2023, πάντα των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ. Αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν λάβουν μέρος στον διαγωνισμό ή δεν καταφέρουν να περάσουν στο δεύτερο στάδιο δεν θα έχουν άλλη ευκαιρία διορισμού τουλάχιστον μέχρι τον επόμενο γραπτό διαγωνισμό που θα διεξαχθεί δύο χρόνια μετά και αφού θα έχουν απορροφηθεί όλοι οι επιτυχόντες του πρώτου. Σύμφωνα πάντως με τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη οι επιτυχόντες θα βρίσκονται στην υπηρεσία τους το αργότερο επτά μήνες μετά τις εξετάσεις.

Σε ότι αφορά στους υποψηφίους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), παρότι η σχετική νομοθεσία προβλέπει συμμετοχή και αυτής της κατηγορίας εκπαίδευσης στον γραπτό διαγωνισμό, τελικά θα συνεχίσουν προς το παρόν να προσλαμβάνονται όπως και σήμερα, δηλαδή μέσω προκηρύξεων με σειρά προτεραιότητας, βάσει προκαθορισμένων κριτηρίων, όπως ισχύει και για την βαθμίδα Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ).

 

Σχόλια - Facebook Comments