15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ ..

ΑΣΕΠ: ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΟΠΟΥ 1 ΣΤΟΥΣ 3 ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Το παράδοξο φαινόμενο η ζήτηση για μία θέση στο Δημόσιο, με βάση το πλήθος των αιτήσεων, να εμφανίζεται ιδιαίτερα αυξημένη, ωστόσο πολλοί από τους επιτυχόντες να αρνούνται να διοριστούν, αντιμετωπίζουν, σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr, στο ΑΣΕΠ!

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που, παρά την οικονομική κρίση και τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας, έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια, με τα στατιστικά της Ανεξάρτητης Αρχής, να ανεβάζουν το ποσοστό των επιτυχόντων που αρνούνται το διορισμό τους σε περίπου ένα τρίτο! Δηλαδή, 1 στους 3 επιτυχόντες αρνείται να διοριστεί στο Δημόσιο, με τους λόγους και τις περιπτώσεις, σύμφωνα με τα παραδείγματα που αναφέρονται παρακάτω, να ποικίλουν:

– Σε φορέα του υπουργείου Εσωτερικό επιτυχόντας αρνήθηκε να διοριστεί, γιατί ήθελε να γίνει προϊστάμενος και να μην έχει και απογευματινή βάρδια!!!

-Άλλος υποψήφιος έχει διαπιστωθεί ότι έχει δηλώσει εννέα θέσεις σε ισάριθμούς διαγωνισμούς σε μία χρονιά και τις αρνήθηκε όλες!!!

-Στο δήμο Οινουσσών ακόμη δεν έχει βρεθεί μηχανικός για διορισμό, παρότι το ΑΣΕΠ έχει φτάσει στον πέμπτο αναπληρωματικό!!!

-Ακόμη και στη Βουλή, κατά τον πρόσφατο διαγωνισμό στις οικονομικές υπηρεσίες διορίστηκε ο έκτος αναπληρωματικός!!!

Το συγκεκριμένο φαινόμενο προκαλεί δυσλειτουργίες στο ΑΣΕΠ, καθώς τα αρμόδια στελέχη, από τη στιγμή που δεν αναλαμβάνει υπηρεσία ο πρώτος, ο δεύτερος, ο τρίτος κλπ  αναπληρωματικός, είναι αναγκασμένα να αναζητούν τον αμέσως επόμενο, μέχρι να καλυφθεί η θέση.

Αποτέλεσμα, χιλιάδες εργατοώρες χαμένες, οι οποίες δεν περισσεύουν στην Ανεξάρτητη Αρχή.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments