....

«ΑΣΤΕΙΟ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΟΤΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ‘ΟΥΚΡΑΝΙΑ’»

Σκόπια.
Ο πρόεδρος του αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι, κατά την ομιλία του

με την ευκαιρία του τέλους του έτους, δήλωσε ότι «στα Δυτικά Βαλκάνια πρέπει να γίνουν γρήγορα και σωστά βήματα προς την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, γιατί δεν απέχουν και πολύ από το να γίνουν ‘Ουκρανία’, που μέχρι σήμερα έχει 5000 θύματα».

 
Ο Ισμαήλ Σινάνι, δημοσιογράφος και αρθρογράφος, με κείμενό του, επικρίνει τη θέση του αρχηγού της «Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση»-DUI,  και την χαρακτηρίζει ως αστεία αλλά συγχρόνως και τραγική, και ότι ο Αλί Αχμέτι ‘παίζει’ με τον πατριωτισμό των Αλβανών των Σκοπίων.
 
Ο Σινάνι σε σχόλιό του ανέφερε ότι οι Αλβανοί από το 1981 ζούνε με την αίσθηση του πολέμου και οι αναφορές του Αχμέτι κατά κάποιο τρόπο ντροπιάζουν τη συνείδηση τους.
 
Ο ίδιος επεσήμανε ότι επί δεκατρία χρόνια οι ίδιοι οι Αλβανοί πολιτικοί, αδιαφόρησαν για την εφαρμογή της  συμφωνίας-πλαίσιο της Οχρίδας του 2001 και τώρα προσπαθούν να συγκρίνουν τα Σκόπια με την Ουκρανία,  χαρακτηρίζοντας τη σύγκριση αυτή ως ‘οδυνηρή’.
 
«Καμία μητέρα Αλβανίδα δεν έχει περίσσια παιδιά να τα αφιερώσει για κάποιον που δεν είναι σε θέση να εντάξει τη χώρα στο ΝΑΤΟ», έγραψε καυστικά ο Αλβανός δημοσιογράφος επικρίνοντας τις απόψεις του Αχμέτι.
 
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments