....

ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΚΑΘΕ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Η διοίκηση της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας αδυνατεί να αντιμετωπίσει παλιές και νέες αδυναμίες στην αντιπλημμυρική προστασία που αποκαλύπτει η κάθε κακοκαιρία

Οι δικαιολογίες είναι πάντα οι ίδιες: ακραία καιρικά φαινόμενα, κλιματική αλλαγή, υπερβολικό για την εποχή ύψος βροχής, φαινόμενο “ψυχρής λίμνης”, κ.ο.κ. Το γεγονός είναι ότι τα προβλήματα που προκύπτουν μετά από κάθε κακοκαιρία αντιμετωπίζονται ανεπαρκώς και χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο, με αποτέλεσμα κάθε φορά να έχουμε σοβαρές επιπτώσεις και ζημίες.

Παράδειγμα αποτελεί η περιοχή της Χαλκιδικής. Για την περιοχή της Τορώνης και του Πόρτο Κουφό είχε υποσχεθεί ο κ. Τζιτζικώστας από το 2018 ότι θα ληφθούν δραστικά μέτρα, αλλά ερώτηση που κατέθεσε η παράταξή μας για την τύχη τους τον Δεκέμβρη του 2020 δεν απαντήθηκε, ενώ το 2021 ξεκίνησαν κάποια έργα για τα οποία πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό τύπο! Το ίδιο κενό ενημέρωσης υπάρχει και για την περιοχή της Ολυμπιάδας, που είχε πληγεί ιδιαίτερα από την κακοκαιρία “Μπάλλος”, πέρυσι το φθινόπωρο.

Τον Φεβρουάριο του 2022 είχαμε ρωτήσει για την καταστροφή της γέφυρας της Συκιάς που έκοψε το χωριό στα δύο. Η απάντηση ήρθε μετά από 4 μήνες (!), στα τέλη Ιουνίου και ανέφερε ότι “οι εργασίες υλοποιούνται κανονικά και σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα του έργου”.

Η πρόσφατη κακοκαιρία ανέδειξε προβλήματα και πάλι στις ίδιες περιοχές! Αλλά και στον Πολύγυρο, σημειώνονται συχνά πλημμυρικά φαινόμενα μετά από έντονες καταιγίδες, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατρέπονται σε ποτάμια!… Το ίδιο συνέβη  στις 8/7, το ίδιο και προχθές!

Προβλήματα βέβαια παρουσιάστηκαν και στις Σέρρες και στη Θεσσαλονίκη, αλλά η κατάσταση στη Χαλκιδική μοιάζει απελπιστική και για έναν άλλον λόγο, την ελλιπή στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας. Δεκάδες εκκλήσεις έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και από τη δική μας παράταξη, αλλά τίποτε δεν έχει γίνει. Αναρωτιόμαστε αν ο κατά τα άλλα λαλίστατος αντιπεριφερειάρχης , κ. Ι. Γιώργος, έχει να απαντήσει κάτι σε όλα αυτά ή αν θα συνεχίζει “να κάνει τον Κινέζο” κατά το κοινώς λεγόμενον!…

Αλλά και ο κ. Τζιτζικώστας θα πρέπει να απαντήσει γιατί δεν έχει γίνει δεκτό το αίτημα που καταθέσαμε με άλλες παρατάξεις πέρυσι τον Σεπτέμβριο για ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα την αντιπλημμυρική προστασία.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments