......

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΜΕΡΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (ΦΩΤΟ)

Σίγουρα έχετε βρεθεί πολλές φορές σε τοποθεσίες που είναι βγαλμένες από Χολιγουντιανές παραγωγές, και πιθανότατα βρίσκονται στην Ελλάδα.

Υπάρχουν όμως πολλά μέρη στον κόσμο, άγνωστα κατά βάση στους περισσότερους, που έχουν τη δική τους απίστευτη ιστορία και κρύβουν μεγάλα μυστικά... Δείτε φωτογραφίες

.

Υπάρχουν τοποθεσίες, ξεχασμένες από το χρόνο και τον κόσμο, όχι όμως από τους απανταχού φυσιολάτρεις και τους συνωμοσιολόγους.
Τοποθεσίες, κρυμμένες σε κάποιες γωνιές του χάρτη, αξίζουν όμως την προσοχή μας, η κάθε μία για διαφορετικό λόγο.
Υπάρχουν βέβαια μερικές τοποθεσίες, των οποίων η ιδιαιτερότητα φοφείλεται σε ανθρώπινη παρέμβαση, δεκάδες όμως άλλες συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να διχάζουν ειδικούς επιστήμονες...
Δείτε μερικά από τα πιο περίεργα μέρη του κόσμου:

1. ΒΟΛΙΒΙΑ: Salar de Uyuni
Το Σαλάρ Ντε Ουγιούνι είναι η μεγαλύτερη ξηρή λίμνη στον κόσμο με έκταση 10.582 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Βρίσκεται στα διαμερίσματα Ποτοσί και Ορούρο στη νοτιοδυτική Βολιβία στο υψίπεδο των Άνδεων περίπου 3.656 μέτρα πάνω από το μέσο επίπεδο της θάλασσας και διαμορφώθηκε ύστερα από μετασχηματισμούς διαφόρων προϊστορικών λιμνών. Καλύπτεται από λίγα μέτρα κρούστας αλατιού, το οποίο έχει μια εξαιρετική ομαλότητα καθώς η υψομετρική διαφορά είναι λιγότερη από ένα μέτρο σε ολόκληρη την έκταση του Σαλάρ.
Τα μικρά κομμάτια γης μέσα στην αχανή του έκταση ονομάζονται «νησιά», με γνωστότερο όλων το Ίσλα ντελ Πεσκάδο (Νησί του Ψαριού)
 


2. ΙΑΠΩΝΙΑ: Τα «κολαστήρια» του Beppu
Beppu. Ιαπωνική πόλη η οποία διαθέτει ούτε λίγο ούτε πολύ 2.800 πηγές, από τις οποίες αναβλύζει θερμό (σχεδόν καυτό) νερό. Το γεγονός αυτό έχει δώσει στην πόλη τον τίτλο της ιαπωνικής πρωτεύουσας των θερμών πηγών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιτίας των υπερβολικά υψηλών θερμοκρασιών και των μοναδικών χρωμάτων, οι 9 από τις πηγές αυτές ονομάζονται «κολαστήρια».

3. ΙΣΠΑΝΙΑ: Rio Tinto
Το ποτάμι Rio Tinto, στα βουνά Sierra Morena της Ανδαλουσίας, στην Ισπανία είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τα παράξενα κοκκινο-κίτρινα νερά του. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχαιολόγων, περίπου το 3.000 π.Χ. ανοίχθηκαν ορυχεία στην περιοχή προκειμένου να εξαχθούν διάφορα μέταλλα. Τα αλλόκοτα χρώματα του οφείλονται στο γεγονός ότι περνάει από σημεία πλούσια σε διάφορα μεταλλεύματα και πετρώματα, τα οποία είναι υδροδιαλυτά (και αρκετά πλούσια σε οξέα) με αποτέλεσμα να έχει αυτές τις απίστευτες αποχρώσεις! Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για την καταλληλότητα του νερού για οποιαδήποτε χρήση...

4. ΜΕΞΙΚΟ: Guanajuato Mummy Museum
Όπως αποκαλύπτει και η ονομασία του συγκεκριμένου μουσείου, εδώ εκτίθενται... μούμιες! Ονομάζονται «Μούμιες του Guanajuato», και σύμφωνα με τους ιστορικούς, τα συγκεκριμένα σώματα θάφτηκαν στο Guanajuato του Μεξικού το 1833, όταν η χολέρα έπληξε σχεδόν ολόκληρη την ευρύτερη την περιοχή.
Σε αντίθεση όμως με τις γνωστές μούμιες της Αιγύπτου, τα συγκεκριμένα σώματα δεν μουμιοποιήθηκαν σκόπιμα, αλλά η υγρασία και ο μεγάλος αριθμός των θαμμένων σωμάτων προκάλεσε τη διαδικασία που οδήγησε στη μουμιοποίησή τους!
Εκτός από τις πολλές εμφανίσεις τους σε ταινίες, οι μούμιες αυτές αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι του ίδιου του μεξικάνικου πολιτισμού, καθώς η έκθεση Guanajuato, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι περιλαμβάνει περισσότερα από 100 διατηρημένα σώματα όλων των ηλικιών (συμπεριλαμβάνεται και η μικρότερη μούμια του κόσμου, ένα διατηρημένο έμβρυο) στεγάζεται σε δικό της μουσείο, μελετάται προσεχτικά από ειδικούς από όλο τον κόσμο, και το μουσείο δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

5.ΜΠΑΧΑΜΕΣ: Δρόμος Bimini
Το 1968, κομμάτια ογκόλιθων που αποτελούσαν τμήμα μιας αρχαίας λεωφόρου, ήρθαν στο φως στην υποθαλάσσια περιοχή κοντά στο Μπίμινι (Bimini). Μέχρι σήμερα παραμένει αβέβαιο αν αποτελούν τμήμα της Ατλαντίδας. Το περίεργο είναι πως ο Έντγκαρ Κέυση είχε προφητεύσει σε ανύποπτο χρόνο, ότι τμήματα της βυθισμένης ηπείρου θα έρχονταν στο φως το 1968 ή 1969. Έιναι άραγε από την Ατλαντίδα;
Στις αρχές της δεκαετίες του 20ου αιώνα, ο φημισμένος αμερικανικός προφήτης και θεραπευτής Edgar Cayce, πρόβλεψε ότι στοιχεία της χαμένης ηπείρου Ατλαντίδας, θα εμφανίζονταν στις Μπαχάμες το 1968 ή το 1969. Όλως περιέργος, το 1968, πιλότοι φωτογράφησαν από τον αέρα διάφορες κατασκευές, που έμοιαζαν σαν κτήρια, τοίχους και δρόμους, κάτω από τα νερά έξω από το νησί Bimini...


http://www.newsit.gr/

Σχόλια - Facebook Comments