....

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ: ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ [ΒΙΝΤΕΟ]

Μετά τους άνδρες όπου έκανε την έκπληξη ο Χαράλαμπος Πιτσώλης, μεγάλη ανατροπή υπήρξε και στις γυναίκες στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας καθώς νικήτρια αναδείχθηκε η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου. Κόντρα στα προγνωστικά η Κωνσταντινοπούλου έκανε τρομερό αγώνα και μόλις στον δεύτερο μαραθώνιο της καριέρας της κατόρθωσε να κυριαρχήσει με χρόνο 2.46.01 που αποτελεί και ατομικό ρεκόρ και μια απ' τις 20 κορυφαίες επιδόσεις όλων των εποχών στην Ελλάδα.

 

Δεύτερη τερμάτισε η 40χρονη Κατερίνα Ασημακοπούλου με 2.50.25, ενώ η Ουρανία Ρεμπούλη, που έμεινε κοντά στις προπορευόμενες, ακολούθησε στην τρίτη θέση με 2.50.42.

Η Ρέμπουλη ήταν αυτή που ανέλαβε να δώσει ρυθμό και να έχει το προβάδισμα στα πρώτα χιλιόμετρα. Μετά τα πρώτα 15χλμ όμως, η Ασημακοπούλου μαζί με την Κωνσταντινοπούλου έφυγαν μπροστά. Ωστόσο μετά το 29ο χλμ. η Κωνσταντινοπούλου ξέφυγε φτάνοντας πρώτη στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Αν και αθλήτρια μεσαίων αποστάσεων, πέρυσι στον πρώτο της μαραθώνιο τερμάτισε τρίτη, ενώ εφέτος έκανε την υπέρβαση με την πρωτιά.

«Είναι λες και ζω ένα όνειρο» δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα η καταπληκτική Κωνσταντινοπούλου.

 

ΒΙΝΤΕΟ

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments