....

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ - ΤΟ «ΤΡΕΜΟΥΝ» ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ (PICS)

Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πλέον ένα σπουδαίο όπλο στη φαρέτρα τους.

Έφτασαν στον Βόλο τα αμερικανικά επιθετικά ελικόπτερα «Kiowa Warrior» τα οποία θα ενισχύσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες της Αεροπορίας Στρατού, προσθέτοντας ένα ακόμα «βαρύ» όπλο στην «φαρέτρα» των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «Ινδιάνοι» των Στρατού των ΗΠΑ, πλέον φοράνε το εθνόσημο και το βράδυ της Τετάρτης, το φορτηγό πλοίο που τα μεταφέρει, έδεσε στο εμπορικό λιμάνι του Βόλου, με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα τόσο για την παρουσίαση, όσο και για την επιχειρησιακή λειτουργία και ανάπτυξή τους από την 1η ΤΑΞΑΣ του Στρατού Ξηράς.

Στο εμπορικό λιμάνι του Βόλου «έδεσε» χθες το βράδυ το φορτηγό πλοίο «Ocean Giant» , που ήταν αγκυροβολημένο από το πρωί της Δευτέρας ανοιχτά της Αγριάς και μεταφέρει τα OH-58D Kiowa Warrior, που θα αποτελέσουν απόκτημα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, στο Στεφανοβίκειο.

Το Ocean Giant, ανέμενε στη θάλασσα, ώστε να αποπλεύσει το κρουαζιερόπλοιο Le Bougainville, που βρισκόταν στο λιμάνι του Βόλου. Η εκφόρτωση των 70 μεταχειρισμένων ένοπλης αναγνώρισης και ελαφράς επιθετικής κρούσης ελικοπτέρων, ενός Chinook CH-47D (ΕΣ 930), καθώς και αρκετά παρελκόμενα, τόσο για τα OH-58D, όσο και για τα Chinook, αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα το πρωί.

2-8.jpg


01
 


Τα έξι από τα ελικόπτερα βρίσκονται σε πτήσιμη κατάσταση και θα πετάξουν αμέσως για το Στεφανοβίκειο. Τα υπόλοιπα θα φορτωθούν σε νταλίκες και θα μεταφερθούν οδικώς για να συναρμολογηθούν στην συνέχεια από το προσωπικό της Αεροπορίας Στρατού, στο 307 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης.

Σύμφωνα με πηγές του Πενταγώνου, η τελετή παραλαβής των ελικοπτέρων αναμένεται στα μέσα Ιουνίου με την παρουσία της ηγεσίας των Ε.Δ. καθώς και του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, ενώ τα συγκεκριμένα ελικόπτερα θα αναλάβουν εξ ολοκλήρου τις πτήσεις στα νησιά και στον Έβρο, ώστε να αποφορτιστούν τα επιθετικά ελικόπτερα Apache.

Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι τα 36 θα είναι επιχειρησιακά, τα 24 εκπαιδευτικά, και άλλα 10 για ανταλλακτικά.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments