......

''ΑΥΤΩ ΜΟΝΩ ΑΣΩΜΕΝ'' ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖ. ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Ύμνους της χαρμόσυνης περιόδου του Πεντηκοσταρίου θα παρουσιάσει για πρώτη φορά η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης,

Πέλλης και Αλμωπίας «ΡΩΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ» σε εκδήλωση με τίτλο «ΑΥΤΩ ΜΟΝΩ ΑΣΩΜΕΝ».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 12 Μαΐου 2014 στις 8.00μ.μ. στον Ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών.

Τους ύμνους θα ψάλλει ο Βυζαντινός Χορός της Σχολής υπό την διεύθυνση 

του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, Πρωτοψάλτη Αριστοτέλη Βογιατζόγλου.

Την παρουσίαση και τον θεολογικό - καλλιτεχνικό σχολιασμό των ύμνων θα κάνει ο Πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Χαραλαμπίδης (δρ.Θ.), Υπεύθυνος Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την εκδήλωση θα ευλογήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. ΙΩΗΛ.

Σύντομο Ιστορικό της Σχολής:

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας και ο Βυζαντινός Χορός της Σχολής ιδρύθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τον Σεπτέμβριο του 2003. Από τον Αύγουστο του 2004 η Σχολή αναγνωρίστηκε από το Κράτος (ΦΕΚ 1225/10-8-04). Τον Σεπτέμβριο του 2004 διενεργήθηκαν οι πρώτες κατατακτήριες εξετάσεις. Τον Ιούνιο του 2005 (22/6) διενεργήθηκαν οι πρώτες πτυχιακές και διπλωματικές εξετάσεις και εκδόθηκαν τα πρώτα πτυχία και διπλώματα.

Η Σχολή διοικείται από τριμελή Εφορευτική Επιτροπή. Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Σχολής και Χοράρχης ήταν από την ίδρυσή της ο Πρωτοψάλτης και Καθηγητής κ. Αντώνιος Πατρώνας, Άρχοντας Υμνωδός της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας. Από το διδ. έτος 2012-13 στη θέση του Διευθυντή διορίστηκε ο Πρωτοψάλτης και Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής κ. Αριστοτέλης Βογιατζόγλου.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments