....

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

Ένα βασικό προϊόν αρχίζει να εξαντλείται από τα ράφια των Σούπερ Μάρκετ. Ο λόγος για το ηλιέλαιο που αποτελεί βασικό αγαθό για τους καταστηματάρχες της εστίασης και όχι μόνο, με τους πρώτους πάντως να σπεύδουν να το προμηθευτούν πριν «εξαφανιστεί» από την αγορά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, το ηλιέλαιο, η τιμή του οποίου έχει αυξηθεί, έχει αρχίσει και εξαντλείται, με ορισμένες αλυσίδες να βάζουν πλαφόν στις ποσότητες που μπορούν να προμηθευτούν οι καταναλωτές.

Φόβος των καταστηματαρχών είναι πως η έλλειψη αυτή θα έχει τρομερές συνέπειες στον κατάλογό τους. Επαγγελματίες της εστίασης σκέφτονται ακόμα και να σταματήσουν να πωλούν τηγανιτές πατάτες και κάθε είδους τηγανητά.

«Ή πρέπει να αυξήσουμε την τιμή της πατάτας από 2,50 ευρώ και να την πάμε στα 5 ευρώ ή πρέπει να καταργηθεί. Όποιος θέλει στο σουβλάκι πατάτα θα χρεώνουμε 50 – 70 λεπτά», λέει καταστηματάρχης στο Star.

Ενώ οι αυξήσεις σε λάδια και άλευρα έχουν κάνει και αρκετούς αρτοποιούς να σκέφτονται την αναστολή εργασίας.

Η τιμή του ηλιέλαιου έχει φτάσει αυτή του ελαιόλαδου, δηλαδή στα 30-35 ευρώ/10 λίτρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση και της τιμής του ελαιόλαδου, κατά 1.000 ευρώ ανά τόνο.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments