....

AΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΥΞΗΣΗ

Ενας στους δύο δημοσίους υπαλλήλους θα δεί  τις αποδοχές του να αυξάνονται από τον επόμενο μήνα, με την έναρξη εφαρμογής του νέου μισθολογίου και το αναδρομικό «ξεπάγωμα» των ωριμάνσεων (τριετιών). Ωφελημένοι θα είναι κυρίως όσοι έχουν λιγότερα από 12 χρόνια υπηρεσίας.  Στάσιμοι θα μείνουν οι μισθοί εκείνων που εργάζονται πάνω από 20 χρόνια στο δημόσιο τομέα.

Η αναπροσαρμογή θα γίνει ανά μισθολογικό κλιμάκιο και υπολογίζεται στο 3% του προηγούμενου μισθού. Προς το παρόν ο τρόπος υπολογισμού δεν έχει οριστικοποιηθεί. Απομένει να συμφωνηθεί με τους εκπροσώπους των Θεσμών εάν  οι αυξήσεις θα είναι ποσοστιαίες, ή με βάση κάποιο σταθερό ποσό ανά διετία ή τριετία.Image and video hosting by TinyPic

Το κρίσιμο σημείο για τις αλλαγές είναι βέβαια το «ξεπάγωμα» των ωριμάνσεων, που φέρνει μικρές αυξήσεις στις καταβαλλόμενες μηνιαίες αποδοχές.

 Οι αυξήσεις θα είναι μικρές - υπολογίζονται σε 23 έως 55 ευρώ το μήνα και αφορούν περίπου 310.000 εργαζομένους στον δημόσιο τομέα.

Αλλοι 380.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο θα δουν τις αποδοχές τους να παγώνουν για έξι ακόμη χρόνια.

Οι υπάλληλοι που έχουν πάνω από 20 χρόνια υπηρεσίας δεν θα πάρουν τώρα καμία αύξηση. Αντίθετα, ο ονομαστικός βασικός μισθό  τους θα μειωθεί - όχι όμως και οι τελικές αποδοχές τους: Για να μην υποστούν μειώσεις στον μισθό, θα λαμβάνουν προσωπική διαφορά.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments