....

Δ. ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ : ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΈΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.

 

Να σταματήσει η τεράστια ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι του Δήμου Έδεσσας και του Δήμου Αλμωπίας, οι οποίοι έχουν εκκρεμείς υποθέσεις με την Κτηματολόγιο ΑΕ.

Σε συνέχεια της παρέμβασης μου τον περασμένο Αύγουστο, επισκέφθηκα εκ νέου τον Υφυπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κύριο Δημήτρη Οικονόμου ζητώντας πιεστικά να δοθεί λύση στο ζήτημα του τόπου συνεδριάσεων των επιτροπών ενστάσεων για το κτηματολόγιο.

Έθεσα για ακόμη μια φορά το ζήτημα στον Υφυπουργό ζητώντας του να αλλάξει η απόφαση για τη διενέργεια των επιτροπών στη Θεσσαλονίκη και να οριστούν νέες επιτροπές στις κατά τόπους περιοχές. Ειδικότερα, οι ενστάσεις του Δήμου Έδεσσας να εξεταστούν στην πόλη της Έδεσσας και αντίστοιχα οι ενστάσεις του Δήμου Αλμωπίας να εξεταστούν στην πόλη της Αριδαίας.

Από την πλευρά του ο κύριος Οικονόμου αναγνωρίζοντας το δίκαιο αίτημα των πολιτών του Νομού Πέλλας, τόνισε ότι πρόκειται για μια δύσκολη απόφαση καθώς θα πρέπει να βρεθεί η τεχνική φόρμουλα ώστε να αλλάξει ο τόπος της εξέτασης των ενστάσεων. Σημείωσε επίσης ότι η απόφαση της ανάδοχου εταιρείας για διενέργεια των επιτροπών στη Θεσσαλονίκη κινείται μέσα στα πλαίσια της σύμβασης που έχουν υπογράψει τα δύο μέρη.

Ενημέρωσα τον Υφυπουργό ότι θα συνεχίσω τις επαφές και τις ενέργειες προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα και να δοθεί τέλος στην τεράστια ταλαιπωρία των κατοίκων, καθώς 16.000 ενστάσεις που αφορούν τον Νομό Πέλλας, και ιδιαίτερα τις περιοχές της Έδεσσας και της Αριδαίας θα διεκπεραιωθούν στον Νομό Θεσσαλονίκης. Το γεγονός αυτό πέραν της μεγάλης ταλαιπωρίας συνεπάγεται και την αύξηση του κόστους κάθε ένστασης.

 

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments