....

Δ. ΤΖΑΜΤΖΗΣ : ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ Δ/ΝΣΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Ο κύριος Τζάκος μέσω επιστολής του, την περασμένη Παρασκευή, κατήγγειλε τις κακές συνθήκες εργασίας και υγιεινής για τους εργαζόμενους και τους πολίτες που επικρατούν στη Διεύθυνση Μεταφορών Γιαννιτσών. Επιρρίπτοντας μάλιστα ευθύνες και προς τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας για την κατάσταση αυτή, τονίζοντας πως  «δεν έχει κάνει καμία απολύτως ενέργεια εδώ και ένα χρόνο που βρίσκεται στην ηγεσία της Περιφερειακής Ενότητα Πέλλας , αδιαφορώντας πλήρως για την υγεία και την ασφάλεια εργαζόμενων και πολιτών. Η Αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από ανθρώπους που μπορούν και έχουν την διάθεση να επιλύουν άμεσα τα προβλήματα και όχι να εθελοτυφλούν και να σφυρίζουν αδιάφορα. Αν δεν μπορεί ο κ. Τζαμτζής να ασκήσει τα καθήκοντα του μπορεί να  δηλώσει  παραίτηση. Ο νομός Πέλλας δεν μπορεί να περιμένει άλλο».

Ο κύριος Τζαμτζής έρχεται να απαντήσει στις κατηγορίες αυτές μέσω δελτίο τύπου: 

 

«Ανοικτές πόρτες παραβιάζει ο κ. Τζάκος. Αυτά που έχω πει σχετικά με το τμήμα Συγκοινωνιών στον Μυλότοπο, τα παρουσιάζει ως απαιτήσεις δίκες του

«Έχω πει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τον Σεπτέμβριο του 2019, ότι το τμήμα Συγκοινωνιών θα φύγει από τον Μυλότοπο και όλες οι υπηρεσίες στον Δήμο Πέλλας θα συγκεντρωθούν σε ένα κτίριο μέσα στην πόλη των Γιαννιτσών.

Γι αυτό τον λόγο από την πρώτη στιγμή ενημέρωσα τους εργαζόμενους και στις δυο υπηρεσίες αλλά και τους συνδικαλιστές. Έτσι, ξεκινήσαμε να ψάχνουμε τα ανάλογα κτίρια.

Να σημειωθεί, ότι για πρώτη φορά  τον Οκτώβριο του 2019, μόλις ανέλαβα,  ορίσαμε  να γίνει έλεγχος από τεχνικό ασφαλείας, ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα της κατάστασης των κτιρίων της ΠΕ Πέλλας. Ο έλεγχος ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2020. Να λάβουμε  υπόψη μας, ότι στην συνέχεια μπήκαμε στην καραντίνα της πανδημίας του κορωνοϊού και οι διαδικασίες ανεύρεσης κτιρίου αναστάλθηκαν.

Η έρευνα ξεκίνησε από τα κτίρια του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης δίπλα στο Κτηνιατρείο των Γιαννιτσών.  Το ένα κτήριο μόλις είχε νοικιαστεί και το δεύτερο κτήριο λειτουργεί  ως  αποθηκευτικός χώρος.

Συζητούμε με το Υπουργείο Άμυνας, ώστε να πάρουμε κάποια κτήρια στο Στρατόπεδο Φιλιππάκου στα Γιαννιτσά, και έτσι να μειώσουμε τα έξοδα λειτουργίας των υπηρεσιών.

Αν δεν βρεθεί λύση, θα νοικιαστεί ενιαίος χώρος, με τις νόμιμες διαδικασίες,  για να συστεγαστούν όλες οι υπηρεσίες.

Σήμερα  ο κ. Τζάκος, βρίσκει την ευκαιρία να κάνει αντιπολίτευση.

Οι πολίτες της Πέλλας ξέρουν πολύ καλά, ποιος τους έχει  βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια, και ποιος αγωνίζεται για την προσωπική του ανέλιξη «τρυπώνοντας» πότε στο ένα κόμμα και πότε στο άλλο.

Ας φροντίσει ο κ. Τζάκος, πέρα από τα δικαιώματα της θέσης που κατέχει (άδειες κλπ), τις υπόλοιπες μέρες που πρέπει να δουλέψει, να το κάνει και όχι να παραπονιέται,  γιατί όπως με καταγγέλλει σε άλλη επιστολή προς τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, «έχω  απουσιολόγιο και  κάνω ελέγχους στην προσέλευση και την παρουσία των υπαλλήλων στην εργασία τους». Ίσως έρχονται εκλογές και πρέπει να δείξει ότι τους υπερασπίζεται.

Όσον αφορά τις φωτογραφίες με τα κουτιά είναι από την αίθουσα (πρώην γραφείο Δημάρχου)  που είναι αποθηκευτικός χώρος και  θα έπρεπε να είναι  ταχτοποιημένα και συμμαζεμένα.

Κατά την τελευταία μου επίσκεψη στο τμήμα Συγκοινωνιών στον Μυλότοπο στις 20/7/2020 στις 8πμ,  ενημέρωσα τους υπαλλήλους για την πρόθεση μου, να ψηφιοποιήσουμε σε πρώτη φάση τα διπλώματα με τους εργαζόμενους που θα προσληφθούν για 8 μήνες, ώστε να μην χρειάζονται αποθηκευτικοί χώροι για τα έγγραφα  και τους ζήτησα να υπάρξει μεγαλύτερη προσπάθεια και καλύτερος συντονισμός της υπηρεσίας,  για να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες και ζήτησα φυσικά να μην κλειδώνει η είσοδος της υπηρεσίας τις ώρες λειτουργίας της».

Η εκ νέου απάντηση στον κ. Αντιπεριφερειάρχη από τον Αντώνη Τζάκο Αντιπρόεδρο  Συλλόγου Εργαζομένων Π.Ε Πέλλας και

Γραμματέα  Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος

 

Τι είχες …Δάνη , τι είχα πάντα…

Αγαπητοί συμπολίτες  αναγκάζομαι να μπω σε μια διαδικασία  απάντησης προς τον κ. Τζαμτζή , το οποίο προσωπικά απεχθάνομαι ως ενέργεια  , καθώς αποτελεί στοιχείο του παλαιοκομματισμού,  κάτι που ο κ. Τζαμτζής γνωρίζει πολύ καλά από την μακρόχρονη πορεία του στα βουλευτικά έδρανα  .

Οφείλω να πω πως δεν περίμενα τίποτα περισσότερο   στην απάντηση του κ.Τζαμτζή  πέρα από την γνωστή τακτική της λασπολογίας , των προσωπικών επιθέσεων και χαρακτηρισμών . Επί της ουσίας όμως μηδέν και πολλά  θα…θα..θα….  

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή .Ο κ. Τζαμτζής μας αραδιάζει μια σειρά από ενέργειες του για το θέμα της Δ/νσης Μεταφορών όμως η πραγματικότητα λέει άλλα . Κανένα έγγραφο και καμία ενημέρωση σε κανέναν Σύλλογο εργαζομένων δεν έκανε ο κ. Τζαμτζής  για το φλέγον ζήτημα της Δνσης Μεταφορών όπως ευαγγελίζεται.  Άλλωστε οι εργαζόμενοι της Δ/νσης  Μεταφορών είναι αδιάψευστοι μάρτυρες και αν δεν έχουν ήδη τρομοκρατηθεί μπορούν κάλλιστα να το επιβεβαιώσουν  . Όπως επίσης και  οι διάφορες  συζητήσεις με το Υπουργείο Άμυνας και οι υπόλοιπες ενέργειες που αναφέρει ο κ. Τζαμτζής ότι έχει  κάνει  ειλικρινά προσπαθώ να καταλάβω με πιο  τρόπο αποδεικνύονται. Προφανώς όχι με  λόγια του αέρα….

Η ταραχή του κ.Τζαμτζή είναι έκδηλη καθώς επί της ουσίας δεν έχει να επιδείξει καμία ενέργεια. Η έκθεση του Τεχνικού Ασφάλειας , η οποία έγινε τον Ιανουάριο του 2020 αναφέρει 25 σημεία για τα οποία η Δ/νση Μεταφορών θα έπρεπε να είχε ήδη φύγει από εκεί , από χθές ….Για αυτά τα 25 σημεία ακαταλληλότητας του κτηρίου δεν έκανε κουβέντα ο κ. Τζαμτζης  αλλά προσπάθησε να καλυφθεί πίσω από προσωπικές επιθέσεις και από τον….κορωνοιο.  

Και για να επισέλθω σε κάποιες λεπτομέρειες  που αναφέρει στο εγγραφο του ο κ.Τζαμτζής θα σας αναφέρω ότι θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η ψηφιοποίηση του αρχείου της Δ/νσης Μεταφορών που αναφέρει  δεν σημαίνει ότι το φυσικό αρχείο θα καταστραφεί και θα απελευθερωθεί χώρος. Το φυσικό αρχείο (δηλ τα έγγραφα) είναι υποχρεωτικό από την νομοθεσία να υπάρχουν αλλά πώς να τα γνωρίζει αυτά ο κ.Τζαμτζής . Προφανώς αυτά του είπαν στο αυτί αυτά λέει δημόσια. Όσο για τις φωτογραφίες  της δημοσίευσης μου μάλλον δεν είχε τον χρόνο για να τις δει όλες .Εστιάζει σε μια μόλις από τις 23 , ενώ για τις υπόλοιπες το μελάνι στέρεψε.

Η ηθική μου και οι αξίες μου  δεν μου επιτρέπουν  να πέσω στο επίπεδο των προσωπικών χαρακτηρισμών του κ. Τζαμτζή  , οποίος αφήνει υπονοούμενα  για την εργασιακή και πολιτική μου πορεία . Αυτό όμως που θα πρέπει να καταλάβει ο. κ Τζαμτζής είναι ότι στην Ελλάδα υπάρχουν  το Σύνταγμα και οι νόμοι και οφείλει να τα σέβεται . Το Σύνταγμα λοιπόν ορίζει και προστατεύει τις συνδικαλιστικές  ελευθερίες. Αν έχει κάποια αντίρρηση επ΄αυτού προφανώς και είναι δικό του θέμα . Οι συνδικαλιστές  υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων και στην παρούσα κατάσταση αυτό πράττω και θα το πράττω για όσο διάστημα  εκπροσωπώ τους συναδέλφους μου .

Τα περί εκλογών και τα διάφορα άλλα πολιτικά παιχνίδια  που μου προσάπτει ο. κ. Τζαμτζής είναι σαφέστατα αποτέλεσμα  της δημιουργικής οφείλω να πω φαντασίας του. Ο κ. Τζαμτζής προσπαθεί να δημιουργήσει πολιτικούς αντιπάλους ώστε να κρύψει την πολιτική του ανυπαρξία ως Αντιπεριφεριαρχης Πέλλας εδώ και ένα χρόνο. Προφανώς και δεν θα τον ακολουθήσω σε αυτό το παλαιοκομματικό και ξεπερασμένο δρόμο.

Αγαπητοί πολίτες του Ν. Πέλλας , με το χέρι στην καρδία δηλώνω ότι είναι προς τιμήν των συναδέλφων εργαζομένων στην Δ/νση Μεταφορών Γιαννιτσών που ανέχονται αυτή την τραγική κατάσταση .Οι άνθρωποι αυτοί εργάζονται σε άθλιες συνθήκες εδώ και πάρα πολύ καιρό ,  τιμώντας την  Δημόσια Διοίκηση. Όμως ο κόμπος έφτασε στο χτένι και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Αυτή η κατάσταση δεν αρμόζει ούτε στους εργαζόμενους  ούτε και στους πολίτες της περιοχής των Γιαννιτσών .  Σας καλώ λοιπόν να συνδράμετε με όλες σας τις δυνάμεις ώστε η Δ/νση μεταφορών να μεταστεγαστεί ΑΜΕΣΑ και  οι συνάδελφοι να  εργάζονται σε ένα περιβάλλον που θα τους εξασφαλίζει πρώτα από όλα συνθήκες υγιεινής  και  ασφάλειας  που προβλέπονται  από τον νόμο και απερίσπαστοι να σας παρέχουν τις υπηρεσίες που σας αξίζουν .Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε άμεσα.  

Ο κ. Τζαμτζής  βρίσκεται στην θέση του Αντιπεριφερειάρχη από το 2019  έχουμε ξεπεράσει το μισό  του 2020 και  έχει τεράστιες ευθύνες.  Δεν θα κρυφτεί πίσω από καμία αντιπαράθεση.

Αντώνης Τζάκος

Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Π.Ε Πέλλας

Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος

 


 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments