....

ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ANTINERO ΕΤΟΥΣ 2022

Το Δασαρχείο Έδεσσας ανακοινώνει την ολοκλήρωση των εργασιών του προγράμματος πρόληψης δασικών πυρκαγιών ANTINERO  έτους 2022 στην περιοχή ευθύνης του.
(Διοικητικά όρια Δήμων Εδεσσας, Σκύδρας και Πέλλας)
Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού που εκπονήθηκε  για πρώτη φορά ύστερα από δεκαετίες   από το ΥΠΕΝ  σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ και υλοποιήθηκε από τις Δασικές Υπηρεσίες του Νομού:
Α) Διενεργήθηκε εκτεταμένη συντήρηση  Δασικού οδικού δικτύου  και  αντιπυρικών λωρίδων σε περιοχές που με βάση τόσο τον αντιπυρικό σχεδιασμό του Δασαρχείου όσο και τις εκτιμήσεις των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Ν. Πέλλας, αντιμετωπίζουν σημαντικό κίνδυνο εκδήλωσης δασικών Πυρκαγιών.
Ειδικότερα συντηρηθήκαν: α) 23 χλμ αντιπυρικών λωρίδων στις περιοχές Αραβησσού- Πλαγιαρίου- Λάκκας και 14 χλμ.  δασικών δρόμων στο Δημόσιο Δάσος  Κρώμνης Δήμου Πέλλας. β)  46 χλμ. δασικών-αντιπυρικών δρόμων στις Περιοχές Μανδάλου-Λιθαριάς-Κρανέας Δήμου Σκυδρας  και γ) 54 χλμ δασικών δρόμων στην περιοχή Δήμου Έδεσσας. Συνολικά δηλαδή συντηρήθηκαν 114 χλμ. δασικών δρόμων και 23 χλμ. αντιπυρικών λωρίδων.
Το συνολικό (συμπερ. ΦΠΑ), κόστος των εργασιών συντήρησης ανήλθε σε :    135.682€ . 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments