....

ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ 1.000 ΕΥΡΩ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ

 

 

 

 

 

 

Περιπου 500.000 ατομα θα λαβουν εκτακτο βοηθημα φετος.

«Το κοινωνικο μερισμα θα δοθει εστω και στους μισους». Αυτο ειναι το σκεπτικο που φαινεται να επικρατει τις τελευταιες ημερες μετα την αντιδραση των δανειστων στο σχεδιο για τα 1.000 ευρω. Η κυβερνηση επεξεργαζεται νεο σχεδιο για την καταβολη του ποσου ως τα χριστουγεννα. Ουσιαστικα το σχεδιο «κοβει» τους μισους δικαιουχους. Το ποσο μαλιστα, συμφωνα με το κυβερνητικο σχεδιο, θα ειναι μεγαλυτερο σε σχεση με το 2016 και την καταβολη ποσων ως 800 ευρω σε συνταξιουχους. Εφετος μαλιστα τα χρηματα θα ειναι 1.000 ευρω και δεν θα διανεμηθουν μονο σε συνταξιουχους, αλλα και σε αλλες κατηγοριες πολιτων.

Μετα τις αντιδρασεις των δανειστων στη διανομη 1.000 ευρω σε 1.000.000 πολιτες η κυβερνηση φαινεται οτι αλλαζει… ροτα. Συμφωνα με την εφημεριδα «δημοκρατια» το νεο σχεδιο προβλεπει το ποσο να παραμεινει στα ιδια επιπεδα, να ειναι δηλαδη 1.000 ευρω. Οι δικαιουχοι ωστοσο θα ειναι λιγοτεροι. Υπολογιζεται, βασει του νεου σχεδιου, οτι οι δικαιουχοι θα ειναι το 2017 λιγο κατω απο 500.000 ατομα. Για την ακριβεια θα ειναι 456.000 ατομα. Σε αυτους υπολογιζονται οι 236.000 των συνταξιουχων που ειναι δικαιουχοι εκας.

Η δευτερη μεγαλη κατηγορια πολιτων ειναι οι δικαιουχοι κοινωνικου εισοδηματος αλληλεγγυης που ειναι 220.000 ατομα. Ουσιαστικα περαν των συνταξιουχων που δικαιουνται σημερα εκας θα λαβουν τα 1.000 ευρω οσοι ειχαν το τελευταιο εξαμηνο εισοδημα ως 1.200 ευρω (ατομικο) η ως 5.400 (οικογενειακο για πολυμελεις οικογενειες). Μια αλλη μεγαλη κατηγορια πολιτων που μπορει να προκυψει προερχεται και παλι απο τις ταξεις των συνταξιουχων. Αυτο καθως υπαρχουν σκεψεις στο ποσο που θα διανεμηθει να συμπεριληφθουν οι παρανομες κρατησεις υπερ του εοπυυ.

Να δοθει δηλαδη το ποσο των 350.000.000 ευρω που παρακρατηθηκε για τις εισφορες υπερ υγειας και να επιστραφουν σε εκατονταδες χιλιαδες συνταξιουχους ολων των βαθμιδων και των ταμειων ποσα απο 1.000 ως και 3.000 ευρω. Όλα τα παραπανω βεβαια προς το παρον αποτελουν σχεδια και οχι οριστικες αποφασεις. Το τοπιο θα ξεκαθαρισει μεσα στο επομενο δεκαπενθημερο, οποτε και θα υπαρξουν οι κρισιμες διαπραγματευσεις με τους επικεφαλης των κλιμακιων των δανειστων που καταφθανουν στην ελλαδα για την τριτη αξιολογηση.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments