....

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΤΟΞΙΝΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΑΣ

Ζώντας σε ένα άκρως τοξικό περιβάλλον, είναι πρακτικά αδύνατο να αποφύγουμε την «υπερφόρτωση» Image and video hosting by TinyPicτου συκωτιού και του πεπτικού μας συστήματος.

Γενικά, οι τοξίνες διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: υδατοδιαλυτές και λιποδιαλυτές. Οι πρώτες αποβάλλονται εύκολα από τον οργανισμό μας μέσω του αίματος και των νεφρών. Τις δεύτερες δεν είναι και τόσο εύκολο να τις ξεφορτωθούμε όμως γιατί πρέπει πρώτα να μετατραπούν σε υδατοδιαλυτές και εδώ είναι που πιάνει δουλειά το συκώτι.

Αν όμως δεν απομακρυνθούν σύντομα, συσσωρεύονται σε διάφορα σημεία του οργανισμού όπου μπορούν να παραμείνουν για χρόνια, δημιουργώντας παράλληλα διάφορα προβλήματα όπως:

 • φούσκωμα
 • πρήξιμο του στήθοuς και ευαισθησία κατά τη διάρκεια του έμμηνου κύκλου
 • συγκέντρωση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς
 • υπερευαισθησίες
 • εpεθισμούς του δέρματος
 • δυσκαμψία των αρθρώσεων
 • πρησμένα χέρια και τα πόδια
 • περιστασιακούς πονοκεφάλους κλπ

Στην περίπτωση συμφόρησης των χοληφόρων σωλήνων στο ήπαρ, αυτό ωθεί τις λιποδιαλυτές τοξίνες στη ροή του αίματος, και στη συνέχεια αυτές βρίσκουν το δρόμο τους μέσα στα λιποκύτταρα, όπου μπορούν να αποθηκεύονται για πολλά χρόνια, οδηγώντας σε εκφuλισμό και οξείδωση (ελεύθερες ρίζες).

Όλα τα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου, μπορούν να είναι ο στόχος αυτών των τοξινών. Είναι όλο και περισσότερο κοινό για τις τοξίνες να μετατρέπονται σε νευροτοξίνες που προσβάλλουν τους λιπώδεις ιστούς του εγκεφάλου προκαλώντας γνωστικά προβλήματα.

Ένα από τα κύρια σημεία στην Αγιουρβέδα είναι να πείσει το σώμα να κάψει λίπος χωρίς ο πρωταρχικός στόχος να είναι η απώλεια βάρους. Δηλαδή, ο μεταβολισμός λίπους είναι το «καύσιμο» της αποτοξίνωσης του σώματος και είναι απαραίτητο να καθαρίσουμε αυτά λιπώδη κύτταρα, προκειμένου να απομακρύνουμε τις τοξίνες. Από τη στιγμή που το νευρικό σύστημα μπορεί να λειτουργήσει χωρίς άγχος, το σώμα θα κάψει λίπος.

Εάν αντιμετωπίζετε περιστασιακή δυσκοιλιότητα ή χαλαρά κόπpανα, ή δείτε βλέννα στα κόπpανα σας, μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα ότι πρέπει να ξεκινήσετε αμέσως την αποτοξίνωση. Συνεπώς, θα πρέπει να αποφεύγετε ορισμένες τροφές και να τρώτε άλλες που θα βοηθήσουν.

Συνταγή αποτοξίνωσης ήπατος και χοληδόχου κύστης

 

Υλικά:

 • 1 μεγάλο γκρέιπφρου ή 3 λεμόνια
 • 4 κουταλιές άλατα Epsom
 • 1/2 φλιτζάνι παpθένο ελαιόλαδο
 • χυμό μήλο

Διαδικασία:
Είναι σημαντικό να τρώτε πολλά μήλα ή να πίνετε όσο περισσότερο χυμό μήλου μπορείτε για 4-5 ημέρες πριν από τη θεραπεία καθαρισμού. Επίσης, μπορείτε να πάρετε συμπληρώματα φυλλικού οξέος. Τις τελευταίες 2 ημέρες, πίνετε 8 oz χυμό μήλου κάθε 2-3 ώρες. Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλιστεί η επιτυχία της διαδικασίας καθαρισμού.

Μετά από αυτό, την πρώτη ημέρα της διαδικασίας καθαρισμού σας φάτε ένα ελαφρύ πρωινό χωρίς λίπος. Έτσι θα ενεργοποιήσετε τη συσσώρευση χολής στο συκώτι σας ασκώντας του πίεση για να «εργαστεί».

Στις 14:00 την ίδια ημέρα, ανακατέψτε 4 κουταλιές της σούπας άλατα Epsom σε 3 φλιτζάνια νερό και ρίξτε το μείγμα σε ένα βάζο. Αποθηκεύστε το βάζο στο ψυγείο να κρυώσει. Μην πίνετε ή καταναλώσετε τροφές μετά την 14:00.

Στις 18:00 πιείτε 3/4 φλιτζανιού από το μείγμα που παρασκευάστηκε προηγουμένως. Η γεύση του μπορεί να είναι δυσάρεστη, οπότε να μπορείτε να προσθέσετε 1/8 κουταλιές της σούπας σκόνη βιταμίνη C για να βελτιώσετε τη γεύση.

Στις 20:00 πιείτε 3/4 φλιτζανιού του μείγματος. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν πρέπει να κάνετε τίποτα μετά που θα επιβαρύνει το συκώτι σας. Απλά ξαπλώστε!

Στις 21:45 ρίχνουμε το 1/2 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο σε ένα βάζο. Ρίξτε το χυμό του ενός γκρέιπφρουτ στο μείγμα αφαιρώντας τον πολτό με ένα πιρούνι. Θα πρέπει να ανακατέψετε 1/2 έως 3/4 φλιτζάνια χυμό γκρέιπφρουτ με το παpθένο ελαιόλαδο. Κλείστε το βάζο και ανακινήστε καλά μέχρι να υγροποιηθούν όλα.

Στις 22:00 πιείτε από το μείγμα. Προσπαθήστε να το καταναλώσετε όλο μέσα σε 5 λεπτά.
Μετά από αυτό, πάτε στο κρεβάτι σας, ξαπλώστε στη δεξιά σας πλευρά, με το δεξί γόνατό σας επάνω – προς το πηγούνι – για 20 περίπου λεπτά. Μείνετε σε αυτή τη θέση και μην μετακινηθείτε καθόλου, αν είναι δυνατόν. Προσπαθήστε να κοιμηθείτε.

 

Το επόμενο πρωί πιείτε την τρίτη δόση σας: 3/4 του φλιτζανιού άλατα Epsom, και μπορείτε να πάτε πάλι για ύπνο. Ποτό την τελευταία δόση του μείγματος δύο ώρες αργότερα. Μόνο μετά από 2 επιπλέον ώρες μπορείτε να φάτε κάτι, αλλά δεν τρώνε στερεά φρούτα ακόμα. Μπορείτε να ξεκινήσετε με υγρά.

Αυτή η διαδικασία αποτοξίνωσης είναι εξαιρετικά αποτελεσματική. Θυμηθείτε, είστε ο μόνος υπεύθυνος για την υγεία σας!

Σχόλια - Facebook Comments