......

ΔΕΚΑ ΕΥΡΩ ΤΟ «ΚΕΦΑΛΙ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ -ΘΑ «ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ» ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ

Στο κινητό μέσω μιας app θα είναι διαθέσιμες οι νέες ταυτότητες και έτσι θα μπορεί κανείς να τις χρησιμοποιεί για τις συναλλαγές με τις κρατικές υπηρεσίες χωρίς γραφειοκρατία και «ουρές».

Σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Star αναφέρεται ότι η νέες ταυτότητες που θα είναι διαθέσιμες από το 2021, θα μοιάζουν με πιστωτικές κάρτες, θα έχουν έγχρωμη φωτογραφία κατόχου, έναν αριθμό και ενσωματωμένη την ηλεκτρονική υπογραφή.

Το έργο θα είναι αξίας 515 εκατομμυρίων ευρώ. Η νέα ταυτότητα θα κοστίζει περίπου 10 ευρώ και ο νέος διαγωνισμός για την προμήθειά τους θα γίνει στις 3 Μαρτίου 2020.

 Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απευθύνθηκε σε 26 εταιρίες του εξωτερικού που μπορούν να υλοποιήσουν ένα έργο αξίας 515 εκατ. ευρώ! Η συμμετοχή των πολιτών, για να πάρουν στα χέρια τους την ταυτότητα, θα είναι περίπου 10 ευρώ. Η καλύτερη προσφορά θα κερδίσει, ενώ ο διαγωνισμός θα γίνει στις 3 Μαρτίου.Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως ακύρωσε τον  διαγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ επειδή η φωτογραφία ήταν ασπρόμαυρη και δεν είχε ενσωματωθεί η ψηφιακή υπογραφή.  Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά ότι μόνο δύο – τρεις εταιρίες μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες προδιαγραφές, άρα  ο διαγωνισμός είναι φωτογραφικός!

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments