....

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΧΡΟΝΟΣ ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΤΟ «ΜΑΓΙΚΟ» ΠΑΤΑΚΙ (VIDEO)

Εκατομμύρια προσκυνητές συρρέουν κάθε χρόνο στην πόλη Νασίκ της Ινδίας για το φεστιβάλ Κουμπ Μελά. Η μετακίνηση τόσων ανθρώπων αποτελεί πρόκληση για τις αρχές, που προσπαθούν να αποτρέψουν τα συνήθη τραγικά γεγονότα με τους ανθρώπους που ποδοπατούνται. Ένας 15χρονος εφευρέτης με την βοήθεια τριών μηχανικών, προσπάθησαν να βρουν λύση. Ένα πατάκι πόρτας που μετράει πόσοι το πατούν. Υπολογίζει την πυκνότητα του πληθυσμού που συγκεντρώνεται σε συγκεκριμένες περιοχές και μεταφέρει τις πληροφορίες στις αρχές. Η συσκευή έχει αισθητήρες που είναι τοποθετημένοι σε ένα πλαστικό φύλο και αυτό είναι επικολλημένο σε ένα χαλάκι από καουτσούκ. Τα καλώδια είναι συνδεδεμένα με τους αισθητήρες και έναν εξωτερικό φορτιστή.Image and video hosting by TinyPic

“Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα τεχνολογία. Θέλω να κάνω κάτι χρήσιμο για τους ανθρώπους. Το να κάνεις ένα παιχνίδι δεν είναι τόσο χρήσιμο. Καλύτερα να κάνουμε κάτι που θα τους βοηθάει,” μας εξήγησε ο δημιουργός της συσκευής Νιλάι Κουλκάρνι.

Μία μεγάλη πρόκληση για την ομάδα ήταν το μέγεθος και το σχέδιο της συσκευής. ΟΙ διαστάσεις άλλαξαν αρκετές φορές, ανάλογα με την τοποθεσία και αυτό σήμαινε την δημιουργία καινούργια συσκευής. Το κόστος ανέρχεται στα 40 ευρώ το μέτρο.

“Η εξέλιξη της συσκευής συνεχίζεται. Το πρώτο μας μοντέλο ήταν φτιαγμένο από χαρτόνι και αλουμινόχαρτο, μας πήρε τέσσερις μέρες να το ολοκληρώσουμε. Η εξέλιξη του είναι μία σύνθετη διαδικασία,” πρόσθεσε ο Νιλάι Κουλκάρνι.

Ο δημιουργός της συσκευής ευελπιστεί ότι ενδιαφέρον θα δείξουν μεγάλα πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα

Σχόλια - Facebook Comments