....

ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΞΑΝΑ Η ΕΡΤ. " ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΡΙΤ" , ΛΕΕΙ Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ

Αναφερόμενος στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε

πως δεν πρέπει να επιστρέψουμε στην «παλιά πελατειακή ΕΡΤ», ούτε να φερθεί η κυβέρνηση εκδικητικά στους εργαζόμενους της ΝΕΡΙΤ.

«Η άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να γυρίσουμε όχι στην παλιά ΕΡΤ, γιατί η παλιά ΕΡΤ είχε της αμαρτίες του πελατειακού κράτους που είχαμε. Πρέπει να μπορέσουμε να βρούμε τρόπο να έχουμε την ΕΡΤ ανοιχτή στην κοινωνία. Την ΕΡΤ, δηλαδή, που λειτούργησε από τη στιγμή που έπεσε το μαύρο -και αυτό είναι μια διαδικασία δύσκολη. Γιατί ούτε θα πρέπει να φερθούμε εκδικητικά απέναντι σε αυτούς της ΝΕΡΙΤ, γιατί πολλοί από αυτούς από ανάγκη πήγαν εκεί», τόνισε ο νέος αναπληρωτής υπουργός.

«Δεν θα ανοίξουμε την ΕΡΤ, θα φτιάξουμε τη ΝΕΡΙΤ»

Σήμερα, ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και ερωτηθείς για την ΕΡΤ, παράθεσε την άποψή του, καθώς -όπως είπε- το θέμα δεν είναι δικής του αρμοδιότητας: «Ό,τι είπα για τις άλλες περιπτώσεις ισχύει και τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ. Επιστροφή στην ΕΡΤ δεν σημαίνει επιστροφή στην ΕΡΤ πριν από το μαύρο, αλλά στην ΕΡΤ που ακολούθησε το μαύρο», σημείωσε ως προς τη λειτουργία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και πρόσθεσε ότι ως προς τον έλεγχό της σκοπός είναι «η ΕΡΤ να ελέγχεται από την κοινωνία και όχι από κάθε κυβέρνηση ανάλογα με τα συμφέροντά της».


iefimerida.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments