....

«ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ», ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΙΤΣΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ

 

 

Μαίνεται η εσωκομματική κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ λίγες ημέρες πριν την Κεντρική Επιτροπή. Ο Δημήτρης Βίτσας εντόπισε θετικά στοιχεία στην ομιλία Κασσελάκη στην ΚΟ, ενώ σχολίασε και τις «κατηγορίες» που ακούγονται για τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ό,τι ήταν να πω το είπα. Σε 10 ημέρες θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή. Ελπίζω θα έχει υπάρξει μία ισορροπία, να έχουν πάρει τις αποφάσεις τους. Χθες έγινε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Καλή ήταν, η τοποθέτηση του προέδρου εντόπιζε τα βασικά στοιχεία πάνω στα οποία πρέπει να δουλέψει ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το ζήτημα της ακρίβειας, όπως και της Γάζας, που πρέπει να μας θλίβει και να μας κινητοποιεί», σχολίασε ο Δημήτρης  Βίτσας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

Ο πρώην υπουργός Δημήτρης Βίτσας επεσήμανε πως η Κεντρική Επιτροπή δεν μπορεί να διαγράψει μέλη του κόμματος, αλλά μόνο θα γνωμοδοτήσει επί του θέματος. 

«Μπορεί να μιλάς για ενότητα, αλλά θα πρέπει και να την πράττεις»

«Με εκκρεμή τα ζητήματα των τεσσάρων διαγραφών, μπορεί να μιλάς για ενότητα, αλλά θα πρέπει και να την πράττεις. Δεν αμφισβητούμε ότι ο Κασσελάκης είναι πρόεδρος, αυτό είναι ένα μύθευμα. Έγιναν οι εκλογές, πήρε τόσες χιλιάδες ψήφους, η Έφη Αχτσιόγλου πήρε λιγότερες, εκλέχτηκε πρόεδρος. Είναι διαφορετικό πράγμα αυτό και διαφορετικό στις πρώτες τοποθετήσεις να είσαι έξω από τις αποφάσεις του συνεδρίου», σημείωσε χαρακτηριστικά το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και πρόσθεσε πως «εάν δεν υπήρχε η ομιλία του στον ΣΕΒ δεν θα υπήρχαν αυτές οι αντιδράσεις». 

 

«Δεν πρόκειται να ζητήσω συγγνώμη»

«Πρέπει να ξέρουμε και για ποιο πράγμα πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη. Εγώ δεν πρόκειται να ζητήσω συγγνώμη. Μπορώ να παλέψω για τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το κόμμα», σχολίασε χαρακτηριστικά απαντώντας σε όσους του ζητάν να απολογηθεί. 

Απαντώντας στην Δώρα Αυγέρη που χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «πεθαμένο λικέρ» πριν την έλευση Κασσελάκη, ο Δημήτρης Βίτσας σχολίασε πως πρόκειται για πρωτοφανείς κατηγορίες απέναντι στον πρώην πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ωρίμαζε, θα έλεγα. Βεβαίως, δεν πήγε καλά στις εκλογές, αλλά τέτοια κατηγορία απέναντι στον προηγούμενο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχω ξανακούσει. Καλό είναι να αποφεύγουμε τους χαρακτηρισμούς στην παρούσα περίοδο», σημείωσε. 

«Θεωρώ άχαρο να επικαλούμαστε τη μαρτυρία του. Εάν θέλει να μιλήσει, θα μιλήσει», πρόσθεσε σχολιάζοντας το αίτημα για παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments