....

«ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ S-400 ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ»- ΡΩΣΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Αμερικανοί αξιωματούχοι, κατά τη διάρκεια διαβουλεύσεων με Τούρκους ομολόγους τους, έθιξαν το ενδεχόμενο η Άγκυρα να μεταφέρει αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-400 (SAM) στο Κίεβο, αλλά δεν έκαναν επίσημα μια τέτοια πρόταση,  αναφέρει η ρωσική Vzglyad.

 

Αυτό το θέμα, ειδικότερα, «συζητήθηκε εν συντομία» τον Μάρτιο κατά την επίσκεψη της πρώτης αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ   Γουέντι Σέρμαν στην Τουρκία, αναφέρει το TASS.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, σύμφωνα με αναλυτές, «η ιδέα αυτή πιθανότατα θα απορριφθεί από την Τουρκία». 

Οι πηγές διευκρίνισαν ότι αυτή η επιλογή είναι απαράδεκτη για την τουρκική πλευρά για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της απροθυμίας της Άγκυρας να βλάψει τις σχέσεις με τη Μόσχα.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν εντείνει τις προσπάθειες τις τελευταίες εβδομάδες για να «βελτιώσουν τις τεταμένες σχέσεις» με την Άγκυρα και να «βάλουν την Τουρκία ξανά στην τροχιά της Ουάσιγκτον», ανέφερε το πρακτορείο. 

Ωστόσο, οποιεσδήποτε συγκεκριμένες προτάσεις σε αυτόν τον τομέα δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί, λέει το κείμενο.

Το πρακτορείο σημειώνει ότι οι αρχές των ΗΠΑ ζήτησαν από τους συμμάχους να εξετάσουν το ενδεχόμενο μεταφοράς στην Ουκρανία σοβιετικής ή ρωσικής κατασκευής όπλων τους.

Πάνω σε αυτό, ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιατσεσλάβ Βολοντίν  κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις χώρες του ΝΑΤΟ να σταματήσουν να στέλνουν όπλα και μισθοφόρους στην Ουκρανία, εντάσσοντας τες στις τάξεις των εθνικιστών. Έριξε επίσης την ευθύνη για τη στρατικοποίηση και τον ναζισμό της Ουκρανίας στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και στο Κογκρέσο, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.


 

vz.ru

--

The Hellenic Information Team

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments