....

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟ

Μπαράζ αντιδράσεων στα social media προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Επικρατείας Ακη Σκέρτσου στο Mega, ότι «δεν υπάρχει μελέτη που να δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στην αστυνομία μεταδίδουν τον ιό», ώστε να τεθεί θέμα υποχρεωτικού εμβολιασμού τους.  

Ο υπουργός μίλησε για τα νέα μέτρα που βάζουν «φρένο» στους ανεμβολίαστους πολίτες, την υποχρεωτική τρίτη δόση για τους πολίτες άνω των 60 ετών και γιατί δεν μπορεί να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις και την αστυνομία.

«Το έχουμε ξεκαθαρίσει, η υποχρεωτικότητα εφαρμόζεται δύσκολα, ειδικά σε ομάδες που αφορούν τον σκληρό πυρήνα του κράτους. Οι ένστολοι, τα σώματα ασφαλείας και οι ένοπλες δυνάμεις, λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση, αν τεθούν σε αναστολή δεν αναπληρώνονται εύκολα. Αυτό οδηγεί σε σειρά από κενά που θα γίνουν σε κρίσιμα σημεία του κράτους. Τα νοσοκομεία αποτελούν εστίες διασποράς του ιού εάν δεν τηρούνται τα πρωτόκολλα, ενώ οι άλλοι χώροι του δημόσιου τομέα δεν συμβάλουν σε αυτό το μέγεθος της διασποράς του ιού».

«Δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στην αστυνομία μεταδίδουν τον ιό, άρα επιβάλλεται, για να προστατεύσουμε όσους έρχονται σε επαφή μαζί τους, να εμβολιαστούν υποχρεωτικά», πρόσθεσε.   

 Δείτε στο video την επίμαχη αναφορά μετά το 10:00

 

Ηλιόπουλος: Επιτελικό τσίρκο!

Η δήλωση του κ. Σκέρτσου προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου, που έκανε λόγο για «επιτελικό τσίρκο».  

«Με 91 απώλειες σήμερα ο κ. Σκέρτσος θέλει ειδική μελέτη για να κρίνει αν ένας ανεμβολίαστος αστυνομικός που έρχεται σε επαφή με δεκάδες πολίτες μπορεί να μεταδίδει ή όχι. Επιτελικό τσίρκο», έγραψε στο Twitter.

Σκέρτσος: Να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να υπονομεύει το εμβολιαστικό πρόγραμμα

Ο υπουργός επανήλθε και με δήλωση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έκανε λόγο για διαστρέβλωση των δηλώσεών του. 

 

Οπως έγραψε ο κ. Σκέρτσος: «Ας σταματήσουν επιτέλους στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να υπονομεύουν πλαγίως ή ευθέως το εμβολιαστικό πρόγραμμα και να διαστρεβλώνουν δηλώσεις.

Οι ανεφάρμοστες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί «προαιρετικής υποχρεωτικότητας» -αλλά χωρίς πρακτικές κυρώσεις- σε άλλες ομάδες δημοσίων υπαλλήλων πλην των υγειονομικών, δεν προσφέρουν πρακτικά κάποιο υγειονομικό όφελος ως προς τη γενική ανοσία του πληθυσμού. Λειτουργούν όμως σίγουρα παρελκυστικά αφενός για να καλύψουν τη συστηματικά επαμφοτερίζουσα στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα θέματα της πανδημίας και αφετέρου για να προκαλέσουν αναστάτωση σε κρίσιμες λειτουργίες του κράτους, όπως είναι η δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Η υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό δεν αποτελεί πολιτική σημαία ευκαιρίας. Η υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό συνδέεται ευθέως με τον κίνδυνο έκθεσης και μετάδοσης του ιού σε ευάλωτες ομάδες όπως π.χ. οι ασθενείς που προσφεύγουν στα νοσοκομεία για να αναζητήσουν θεραπεία και όχι για να κολλήσουν COVID.

Οι αστυνομικοί νοσούν και μεταδίδουν όταν δεν τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας όσο και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας. Σίγουρα όμως δεν συμμετέχουν σε αλυσίδες διασποράς του ιού που να δικαιολογούν την επιβολή οποιασδήποτε υποχρεωτικότητας. Κανένα δεδομένο από τις καθημερινές ιχνηλατήσεις που πραγματοποιούν με επιστημονική μεθοδολογία επί 20 μήνες οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν οδηγεί σε τέτοιο συμπέρασμα. Δηλαδή καμία έρευνα. Τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ ας σταματήσουν να παράγουν τόσο ανώφελο θόρυβο που προκαλεί μόνο σύγχυση και παραπληροφόρηση».

https://www.tastv.gr/sites/default/files/images/2021-11-20_110014.jpg

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments