....

ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ: ΟΚΤΩ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΠΥΡΑ- ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ

o Anadolu ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στους δέκα

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκατέσσερις τραυματίστηκαν στη Σερβία από πυρά 21χρονου σε περιοχή νότια του Βελιγραδίου. To Anadolu ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στους δέκα.

Το μακελειό έρχεται λιγότερο από 48 ώρες μετά την επίθεση με πυροβολισμούς σε δημοτικό σχολείο στη σερβική πρωτεύουσα, που άφησε εννέα νεκρούς.

Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν την Πέμπτη σε τρία χωριά κοντά στην πόλη Μλάντενοβατς, όταν ο 21χρονος φερόμενος ως δράστης άνοιξε πυρ, από όχημα εν κινήσει, με αυτόματο όπλο και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS.

Ο δράστης συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής, έπειτα από πολύωρο ανθρωποκυνηγητό.

«Ο U.B., γεννημένος το 2002, συνελήφθη στην περιοχή της πόλης Κραγκούγιεβατς, καθώς είναι ύποπτος ότι σκότωσε οκτώ ανθρώπους και τραυμάτισε 14 κατά τη διάρκεια της νύχτας», ανέφερε το σερβικό υπουργείο Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Για τον εντοπισμό του είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό περίπου 600 αστυνομικοί. Στην αναζήτηση συμμετείχε η επίλεκτη Ειδική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (SAJ) και η Χωροφυλακή. Στην επιχείρηση εντοπισμού του δράστη συμμετείχαν επίσης ένα ελικόπτερο και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

The Guardian

Της επίθεσης προηγήθηκε λογομαχία σε αυλή μπροστά από σχολείο, στο χωριό Ντούμπονα. Μετά τον καβγά, ο 21χρονος, γιος στρατιωτικού, φέρεται να απομακρύνθηκε από το σημείο και να επέστρεψε ανοίγοντας πυρ αδιακρίτως.

Σύμφωνα με το RTS, ένας αστυνομικός και η αδερφή του είναι μεταξύ των νεκρών.

Τα σερβικά μέσα αναφέρουν ότι έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος οκτώ ανθρώπων και ο τραυματισμός άλλων 13. Εκφράζονται φόβοι ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα γίνει ακόμα πιο βαρύς. Επτά από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Μπράτισλαβ Γκάσιτς χαρακτήρισε το τελευταίο περιστατικό με πυροβολισμούς ως «τρομοκρατική ενέργεια», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments