....

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ: ''ΠΩΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ;

Διαδικτυακή συζήτηση: "Πώς θα αλλάξει η Τεχνητή Νοημοσύνη την ανθρωπότητα;"

Αύριο, Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 14:30 – 16:15  (ώρα Ελλάδας)

 

cid:image001.jpg@01D7B05F.E9DA52A0

 

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Κοινοβουλευτικής Έρευνας (EPRS) διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα "Πώς θα αλλάξει η Τεχνητή Νοημοσύνη την ανθρωπότητα;" αύριο Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 14:30 – 16:15  (ώρα Ελλάδας).

 

Για τη συμμετοχή σας απαιτείται η εγγραφή σας μέσω του συνδέσμου  EP events registration tool. Στη συνέχεια θα σας σταλούν πληροφορίες σύνδεσης.

 

Η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να αναδιαμορφώσει την οικονομία και την κοινωνία, αλλά και να αλλάξει την ίδια την ανθρωπότητα. Έχει επίσης τεράστιες πολιτικές επιπτώσεις, καθώς οι αλγόριθμοι μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα την πόλωση του περιεχομένου και της συζήτησης. Ο Vladimir SUCHA, πρώην Γενικός Διευθυντής του Κοινού Κέντρου Ερευνών της ΕΕ (JRC), συνέταξε πρόσφατα, για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μια σημαντική έκθεση με θέμα Άνθρωποι και  κοινωνίες στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα παρουσιάσει τα ευρήματα και τις σκέψεις του σε πάνελ εμπειρογνωμόνων και σχολιαστών, μετά την εισαγωγική τοποθέτηση της ευρωβουλευτού  Εύας ΚΑΪΛΗ, προέδρου STOA (Επιτροπή για το Μέλλον της Επιστήμης και της Τεχνολογίας).

 

Περισσότερες πληροφορίες και κατάλογος συμμετεχόντων: https://www.europarl.europa.eu/thinktank/en/upcomingevents.html

 

Επισυνάπτεται  το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

 

Press Officers στην Ελλάδα

Σχόλια - Facebook Comments