....

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ: «ΜΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΑ - ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ»

 

Η ενορία Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών με αφορμή την συμπλήρωση 50 ετών από το εγκαίνια του ιερού ναού (1972-2022) διοργανώνει Διαγωνισμό Ζωγραφικής με την επωνυμία «ΜΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΑ - ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ» για μαθητές και τις μαθήτριες των Κατηχητικών Ενοριακών Συνάξεων της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής των Γιαννιτσών.

Ακολουθεί η Προκήρυξη του Διαγωνισμού με τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής.
 
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
 
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Διαγωνισμού Ζωγραφικής
ΜΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΑ – ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ
50 Χρόνια Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών


Ο Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ κ. Ιωήλ και αφορμή τα 50 χρόνια από τα εγκαίνια του Ναού (1972-2022) προκηρύσσει και διοργανώνει διαγωνισμό ζωγραφικής με την επωνυμία «ΜΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΑ – ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ», και προσκαλεί όλα τα παιδιά των Κατηχητικών Ενοριακών Συνάξεων της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής των Γιαννιτσών να συμμετέχουν με δικά τους πρωτότυπα έργα, καθώς επίσης παρακαλεί κι όλους τους κατηχητές/τριες να συμβάλλουν για την επιτυχία του Διαγωνισμού.

Όροι συμμετοχής:
1) Διάρκεια διαγωνισμού:
Από την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 έως την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2022.
Μέχρι την ημερομηνία λήξης του Διαγωνισμού θα πρέπει να έχει παραδοθεί ή αποσταλεί και η τελευταία συμμετοχή. Όσες φτάσουν μετά από την ημερομηνία αυτή δεν θα διαγωνισθούν.

2) Κατηγορίες:

1. Παιδιά Δημοτικού
2. Παιδιά Γυμνασίου – Λυκείου
3. Ενήλικες

3) Βράβευση:
Η βράβευση των νικητών θα γίνει την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 11:30 στην εκδήλωση των Κατηχητικών Συνάξεων του Ιερού Ναού για τα 50 χρόνια από τα εγκαίνιά του και την προσφορά των Κατηχητικών Συνάξεων στην Νο.1 αίθουσα του ως άνω Ναού.

4) Δικαίωμα συμμετοχής:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά και οι νέοι που θα υποβάλλουν το έργο τους εντός της προθεσμίας.

5) Δηλώσεις συμμετοχής:
1. Τα έργα των ενδιαφερομένων πρέπει να κατατεθούν στα γραφεία του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών (23820 27183) ή στον τεχνικό υπεύθυνο του διαγωνισμού κατόπιν συνεννοήσεως στο τηλέφωνο 6947764580 μέχρι την Τετάρτη 20-10-2022.
2. Εκπρόθεσμα δεν θα γίνει δεκτή καμία δήλωση.
3. Το έργο θα πρέπει να συνοδεύεται από τις εξής πληροφορίες: Ονοματεπώνυμο Διαγωνιζόμενου, Ημερομηνία γέννησης, Διεύθυνση, Τηλέφωνο Επικοινωνίας, Ενορία.
4. Γίνονται δεκτές και ομαδικές συμμετοχές (π.χ. μιας τάξης, μιας κατηχητικής συντροφιάς ή μιας ομάδας παιδιών). Για κάθε ομαδική συμμετοχή θα δοθεί όμως ένα βραβείο.
5. Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των συμμετοχών. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει με περισσότερα από ένα έργα.

6) Προδιαγραφές έργων:
Τα έργα θα πρέπει να σχεδιαστούν σε χαρτί ή χαρτόνι μεγέθους το μικρότερο σε Α5 και μεγαλύτερο σε A3. Η επιλογή των υλικών ή της τεχνοτροπίας (ζωγραφιά, κολάζ, κ.α.) είναι ελεύθερη.

7) Γενικά:
1. Τεχνικός υπεύθυνος του διαγωνισμού ορίζεται ο κατηχητής του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου κ. Ανδρέας Κ. Χατζηδήμου.
2. Ανώνυμα έργα ή έργα διαφορετικών διαστάσεων δεν μπορούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό.
3. Τα έργα πρέπει να είναι πρωτότυπα και αδημοσίευτα.
4. Τα υποβαλλόμενα έργα δεν επιστρέφονται.
5. Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό παραχωρούν στην ενορία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, με την συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, το δικαίωμα να δημοσιεύσει τις ζωγραφιές σε ειδικό λεύκωμα που ίσως εκδοθεί στο μέλλον, σε ειδικές εκδόσεις του ναού, στο ιστολόγιο της Ι. Μητροπόλεως, καθώς και σε ψηφιακές παρουσιάσεις, να τα εκθέσει σε ειδικό χώρο, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρεται πάντοτε το όνομα του δημιουργού.
6. Για οποιεσδήποτε πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Ανδρέα Κ. Χατζηδήμου στο αριθμό 6947984380 ή στα Γραφεία του Ναού (τηλ:23820 27183).



Γιαννιτσά, 25 Σεπτεμβρίου 2022
 
Ο προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών
π.Κυριάκος Χατζηδήμου
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments