......

ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΓΙΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΈΔΕΣΣΑ - 83 ΚΑΙ 53 ΕΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ

Σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας δύο νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται διασωληνωμένοι μία μητέρα και ο γιος της από την Πέλλα, ηλικίας 83 και 53 ετών αντιστοίχως.

Η μητέρα, που έχει και υποκείμενα νοσήματα,  εισήχθη εσπευσμένα προ διημέρου στην  Α' ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου.. Κατοικεί  σε χωριό του δήμου Αλμωπίας και αρχικά είχε  διακομισθεί στο νοσοκομείο της  Έδεσσας, ωστόσο κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά της στη Θεσσαλονίκη και η διασωλήνωσή της. Ο γιος της ήδη νοσηλευόταν  διασωληνωμένος  στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, οπότε εικάζεται ότι ο πρώτος που ασθένησε στην οικογένεια ήταν εκείνος.

Θετικά στον ιο βρέθηκαν άλλα δύο -ασυμπτωματικά- μέλη της οικογένειας,  εγγόνια της ηλικιωμένης και παιδιά του 53χρονου.

Υπενθυμίζεται ότι προ δεκαημέρου είχε διαγνωσθεί θετική στον ιο μια νοσηλεύτρια και μια μαία που εργάζονταν στο νοσοκομείο της  Έδεσσας αλλά δεν ξέρουμε αν υπάρχει συσχέτιση των κρουσμάτων, ή αν τα νέα δύο κρούσματα είναι "ορφανά" -κάτι χειρότερο, όταν δεν υπάρχει δηλαδή γνωστός "πυρήνας".


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments