....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Αν θέλετε να είσαστε υγιής, αντικαταστήστε το πρώτο πράγμα που πίνετε το πρωί, τον καφέ, με ένα ποτήρι χυμό λεμόνι!

Μάθετε όλα τα οφέλη του λεμονιού για την υγεία, το δέρμα και τη φυσική… σας κατάσταση.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Το λεμόνι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, παρέχοντας στο σώμα βιταμίνη C, η οποία είναι αντιφλεγμονώδη και ενισχύει την απορρόφηση του σιδήρου. Το λεμόνι περιέχει επίσης σαπωνίνες, οι οποίες είναι αντιμικροβιακές ουσίες ενώ είναι πλούσιο σε κάλιο που βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Βελτιώνει την πέψη

Βελτιώνει την πέψη με την τόνωση του γαστρεντερικού σωλήνα. Γι “αυτό συνιστάται να πίνετε νερό με λίγο λεμόνι πριν καταναλώσετε οτιδήποτε άλλο, όταν το στομάχι είναι ακόμη άδειο.

Ρυθμίζει τα επίπεδα του pH στον οργανισμό

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο χυμός λεμονιού είναι όξινος, όταν είναι όμως έξω από το σώμα! Όταν το πίνουμε μεταβολίζεται πλήρως και έχει μια επίδραση αλκαλοποίησης, έτσι αυξάνει το pΗ του αίματος. Η ρύθμιση των επιπέδων του pH στο σώμα είναι πολύ σημαντική, διότι οι περισσότερες ασθένειες σχετίζονται με τις όξινες καταστάσεις του σώματος.

Βοηθά στην αποτοξίνωση

Πίνοντας χυμό λεμονιού βοηθάτε τον οργανισμό σας να αποτοξινωθεί δρώντας ως φυσικό διουρητικό. Δοκιμάστε νερό με λεμόνι καθώς είναι μια πηγή φυτικών ινών που βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το έντερο.

 

Κάνει θαύματα για το δέρμα σας

Ένα ποτήρι νερό με χυμό λεμόνι την ημέρα βοηθά να καθαρίσει το δέρμα σας από τις τοξίνες, παρέχοντάς του βιταμίνη C. Επίσης, σας κάνει να διψάτε περισσότερο με αποτέλεσμα να πίνετε περισσότερο νερό, έτσι κρατάτε το δέρμα και το σώμα σας ενυδατωμένο.

Κρατά την αναπνοή σας δροσερή και βελτιώνει τις συνθήκες του στόματος

Κρατά την αναπνοή σας δροσερή και βελτιώνει τις συνθήκες στο στόμα σας. Μπορείτε να πίνετε νερό με λεμόνι μετά από κάθε γεύμα, ειδικά εάν δεν έχετε στοματικό διάλυμα.

Αν θέλετε να χάσετε βάρος, το λεμόνι μπορεί να σας βοηθήσει

Το λεμόνι σας βοηθά να χάσετε βάρος γιατί παρέχει στο σώμα τη φυτική ίνα πηκτίνη, η οποία είναι γνωστό ότι καταστέλλει το αίσθημα της πείνας. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που ακολουθούν μια αλκαλική δίαιτα χάνουν βάρος πιο εύκολα από εκείνους που κάνουν όξινη διατροφή.

Λεμόνι για υγεία και ευεξία

Βελτιώνει τη συνολική υγεία και παρέχει ευεξία, κρατώντας το σώμα σε μια αλκαλική κατάσταση. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου και καρδιακών παθήσεων. Χυμός λεμόνι, λοιπόν, για ευεξία και ενέργεια όλη ημέρα!

trelokouneli.gr

 

Σχόλια - Facebook Comments