....

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ - ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος

Διαδικτυακές εκδηλώσεις από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας, Τετάρτη 27 Ιανουαρίου

 

 

Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας διοργανώνουν διαδικτυακές εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος στις 11.00 και 21.00 (ώρες Ελλάδος) αντίστοιχα.

https://4.bp.blogspot.com/-SqHSbaIp7fI/WotVPUNEAJI/AAAAAAAAnQI/M81ABubcMxMCA83RNht9vExekuBb2FyHQCLcBGAs/s1600/SVOURAS%2BANIMATE.gif

Το ΕΚ θα τιμήσει τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος με μία διαδικτυακή τελετή, 76 χρόνια μετά την απελευθέρωση του στρατοπέδου συγκέντρωσης των Ναζί στο Άουσβιτς στις 27 Ιανουαρίου 1945. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση στο Κέντρο Πολυμέσων του ΕΚ.

 

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11.00 (ώρα Ελλάδος) με ομιλία του προέδρου του ΕΚ David Sassoli και εκτέλεση παραδοσιακών εβραϊκών τραγουδιών από τους Gilles Sadowsky (κλαρινέτο) και Hanna Bardos (φωνή).

 

Θα ακολουθήσουν απομακρυσμένες ομιλίες από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ευρωπαίων Ραββίνων και επικεφαλής των Ραββίνων της Μόσχας, Pinchas Goldschmidt, και από τον Gyula Sárközi, χορευτή, χορογράφο και εκπρόσωπο της κοινότητας των Ρομά.

 

Η τελετή θα ολοκληρωθεί κρατώντας ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των θυμάτων του Ολοκαυτώματος και με την προσευχή El Maleh Rahamim από τον Israel Muller, επικεφαλής ψάλτη της Μεγάλης Συναγωγής της Ευρώπης στις Βρυξέλλες.

 

Διαδικτυακή συναυλία για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος από το Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας, 21.00–22.15 (ώρες Ελλάδος)

 

Την ίδια ημέρα, Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, το Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας τιμά τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος με μία ζωντανή συναυλία στο μουσείο με το μουσικό σύνολο Sturm & Klang, στις 21.00-22.15 (ώρες Ελλάδος). Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά στο διαδίκτυο. Παρακαλείστε να εγγραφείτε εδώ για να έχετε πρόσβαση στη ζωντανή μετάδοση.

 

Βρείτε παρακάτω το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

 

 

21.00-22.15     Pavel Haas - Seven Songs, op.18

Hans Krása - Drei Lieder


Adrien Tsilogiannis - Où est la plaie? (création, 2020)


Viktor Ullmann - Drei jiddische Lieder, op. 53


Arnold Schoenberg - Sérénade, op.24

 

 

Περισσότερες πληροφορίες

 

cid:image007.png@01D6F3CB.B7129F90Διαδικτυακή εκδήλωση από το ΕΚ: Ζωντανή αναπαραγωγή σε ποιότητα εκπομπής

 

cid:image007.png@01D6F3CB.B7129F90Δωρεάν οπτικοακουστικό υλικό


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments