....

ΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΜΑΙΜΟΥ» ΓΙΑ ΗΜΙΗΠΑΙΘΡΙΟΥΣ ΑΠΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Τακτοποίηση ημιυπαίθριων χώρων υποσχόταν 42χρονος ιδιοκτήτης τεχνικού γραφείου σε δεκάδες πελάτες του, από τους οποίους φέρεται ότι εισέπραξε πάνω από 50.000 ευρώ, χωρίς όμως να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Την υπόθεση αποκάλυψε το τμήμα Ασφάλειας Μενεμένης, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 42χρονου για απάτη και πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση. 

Συνολικά 86 άτομα -κυρίως από τη δυτική Θεσσαλονίκη- που απευθύνθηκαν κατά το 2011 στο γραφείου του, επιθυμώντας να νομιμοποιήσουν ημιυπαίθριους χώρους, κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα απάτης, το ύψος της οποίας, σύμφωνα με τη δικογραφία, ανέρχεται σε 53.645 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 42χρονος αρχικά προσκόμιζε στα ανυποψίαστα θύματα έγγραφα, εκδοθέντα δήθεν από Υπηρεσίες και Τμήματα Πολεοδομίας της Θεσσαλονίκης, τα οποία αφορούσαν τις σχετικές διαδικασίες διευθέτησης. Στη συνέχεια, ζητούσε διάφορα χρηματικά ποσά, που υποτίθεται ότι προορίζονταν για την κάλυψη του απαιτούμενου παράβολου, την πληρωμή δήθεν προστίμου και την αμοιβή του, κι αφού τα εισέπραττε γινόταν άφαντος.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές της Θεσσαλονίκης για παρόμοιες περιπτώσεις απάτης.

 

Σχόλια - Facebook Comments