....

ΔΗΛΩΣΗ Θ. ΤΖΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο έτσι όπως προωθείται για ψήφιση στην Βουλή χωρίς αναφορά στις γενοκτονίες των Ποντίων, των Αρμενίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

αποτελεί μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για τα συμφέροντα του τόπου από μια κυβέρνηση που εμφανίζεται για μια ακόμη φορά κατώτερη των εθνικών περιστάσεων.

Ωθούμενη από το φοβικό σύνδρομο που έχει ως αποτέλεσμα την υπονόμευση των εθνικών μας συμφερόντων προωθεί ρυθμίσεις που δεν καλύπτουν επ’ ουδενί τα εθνικά μας δίκαια και δεν έχουν καμία αναφορά στην εθνική μας ιστορία. Δεν είναι δυνατόν να παραχαράσσουμε μόνοι  μας την εθνική μας ιστορία και να αλλοιώνουμε την εθνική μας ταυτότητα, πολλώ δε μάλλον όταν τόσα πολλά έθνη ανά τον κόσμο έχουν αναγνωρίσει ως  αυτονόητα αληθινό το εθνικό ιστορικό μας αφήγημα.

Για τον λόγο αυτό, διώκοντας με το παρόν νομοσχέδιο τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, ας μην φερθούμε εμείς οι ίδιοι ρατσιστικά απέναντι στην δική μας ιστορία και την δική μας εθνική  ταυτότητα.

Αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση να συντάξουμε ένα εθνικό αντιρατσιστικό νομοσχέδιο κι όχι ένα ακόμη νομοσχέδιο που θέτει στο περιθώριο τα εθνικά μας συμφέροντα.

Ακόμη κι από το νομοσχέδιο αυτό φαίνεται πόσο μεγάλη ανάγκη  υπάρχει σήμερα στη χώρα για  μια βαθιά πολιτική αλλαγή που θα συνδεθεί με  μια πραγματικά εθνική, κοινωνική και οικονομική ανάταση.-

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments