....

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΣΔΕ ΣΤΗ ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Σε δηλώσεις που έκαναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ. Δημήτρη Κοδέλα και Βαγγέλη Αποστόλου,

για την ανάθεση του ΟΣΔΕ 2014-2020, αναφέρουν ότι «μπορεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να μην απάντησε σε ερώτηση που καταθέσαμε στις 31 Ιανουαρίου σχετικά με την φωτογραφική προκήρυξη για το ΟΣΔΕ για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, μας «απάντησε» όμως ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς κατά την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου αξιολόγησης των προς πιστοποίηση υποψήφιων φορέων για την παραλαβή και τον έλεγχο των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης των αγροτών, ως φορέας συντονισμού αναδείχθηκε το σχήμα «Γαία Επιχειρείν Ανώνυμη Εταιρεία Ψηφιακών Υπηρεσιών» στο οποίο συμμετέχουν η Τράπεζα Πειραιώς, η Neuropablic και η ΠΑΣΕΓΕΣ».

Και προσθέτουν:
«Έτσι επίσης εξηγείται το γιατί έχει παραμείνει αναπάντητη από το Υπουργείο, και η ερώτηση που είχαμε καταθέσει από τις 13/5/2013 και η οποία αφορούσε το «πρόγραμμα ΓΑΙΑ Επιχειρείν»!
Μετά από την παραπάνω εξέλιξη αναδεικνύεται ουσιαστικά η εγκαθίδρυση και μάλιστα με την συμβολή του Υπουργείου, ενός μονοπωλίου το οποίο θα διαχειρίζεται το σύνολο των δεδομένων του αγροτικού τομέα, το καθεστώς των αιτήσεων ενίσχυσης των αγροτών και την ίδια την αγροτική πίστη, ενώ μάλιστα το μονοπώλιο αυτό έχει χρηματοδοτηθεί πλουσιοπάροχα από τον Δημόσιο Τομέα τον οποίο και αντικαθιστά σταδιακά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για ένα ΟΣΔΕ που θα περνά μέσα από την πλήρη αξιοποίηση των δομών του ΟΠΕΚΕΠΕ, του Υπουργείου και δημόσιων υπηρεσιών εξυπηρέτησης των αγροτών χωρίς επιβάρυνση τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται η αγροτική πολιτική της χώρας να μην παραδίδεται στις τράπεζες αλλά να σχεδιάζεται από το Δημόσιο σε διαβούλευση με τους αγρότες και τους εμπλεκόμενους στον αγροδιατροφικό τομέα με βάση ένα Εθνικό Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. Όπου χρειάζεται η συμβολή του ιδιωτικού τομέα αυτό θα γίνεται με πλήρη διαφάνεια και επ’ ωφελεία των αγροτών και του δημοσίου συμφέροντος».

http://www.agrotypos.gr/

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments