....

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ: «ΠΟΝΑΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ… ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΟΛΑ ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ…» Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ (ΒΙΝΤΕΟ 60’)

Συνέντευξη του Δημάρχου Έδεσσας στο tastv.gr

  • Μιλάει για όλους και για όλα
  • Τι λέει για τους συμβούλους του που ανεξαρτητοποιήθηκαν
  • Τι λέει για τα έργα στην πόλη και στα χωριά
  • «Είναι φίλος μου ο κ.Σόντρας. Δεν έχουμε διαφορές…», τονίζει.

 

Ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του tastv.gr ο Δήμαρχος Έδεσσας και εκ νέου υποψήφιος κ.Δημήτριος Γιάννου και μας παραχώρησε συνέντευξη. Προσπαθήσαμε να θίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα θέματα που απασχολούν τον Δήμο: ρωτήσαμε για την καθαριότητα, για την Δημοτική Επιχείρηση, για το Ξενία, το Εστία, τα δημοτικά διαμερίσματα κ.ά.  Πριν παρακολουθήσετε όλη τη συνέντευξη του κ.Γιάννου εμείς θα σας δώσουμε κάποιες πινελιές των όσων μας είπε.

 

«’Εχουμε οδηγήσει το καράβι στη στεριά»

Ρωτήσαμε πως θα περιέγραφε τη θητεία του ως Δήμαρχος. Μας είπε πως «τρία χρόνια είναι λίγα για να δώσουν ένα στίγμα», τονίζοντας πως «πέσαμε στα δύσκολα», εννοώντας τους μειωμένους πόρους για την Αυτοδιοίκηση (-60% από το 2009 και μετά) τα προβλήματα με την Δημοτική Αστυνομία και τους Σχολικούς Φύλακες. Όπως υπογραμμίζει «έχουμε οδηγήσει το καράβι στη στεριά». Καταλαβαίνει, όπως μας είπε, τις οικονομικές δυσκολίες του κόσμου γι΄ αυτό και η προεκλογική περίοδος θα εστιαστεί στα προβλήματα του κόσμου.

 

«Δεν κλείνουμε στόματα…. Δεν βάζουμε στεγανά»

Για τα εσωτερικά προβλήματα της παράταξης του, μας μίλησε λέγοντας μας πως δεν έχει μόνο ο Δήμος Έδεσσας τέτοια προβλήματα. Όμως «από τους 16 έχω μαζί μου τους 12.. στη διαδρομή υπάρχουν άνθρωποι που δεν συμφωνούν..». Τονίζει ακόμα πως με τον κ.Φαρμούζη «δεν μας χωρίζει κάτι» και θεωρεί «πλήγμα για την αυτοδιοίκηση που δεν συμμετέχει στα κοινά». Για τον κ.Ρουμελιώτη είπε πως «ήρθαμε σε αντιπαράθεση.. είχε αντιρρήσεις» ενώ για τον κ.Πριβατιτσάνη εξηγεί πως «μου ζητήθηκε η συμμετοχή του στις περιφερειακές εκλογές».

 

Διαυγής διαχείριση χρημάτων

Ρωτάμε για την κατάντια της καθαριότητας στην πόλη αλλά και για το γεγονός ότι αρκετοί δημοτικοί του σύμβουλοι ήταν δυσαρεστημένοι με την μόνιμη απάντηση ότι δεν υπάρχουν λεφτά για να λυθούν προβλήματα. Ο κ.Γιάννου απαντά πως η διαχείριση είναι διαυγέστατη. «Τα χρήματα δεν τα διαχειρίζεται ο κ.Μουράτογλου αλλά όλη η ομάδα» και πλέκει στη συνέχεια το εγκώμιο στον κ.Μουράτογλου. Συνεχίζοντας αναφέρεται στις οικονομικές δυσκολίες που έχει όλος ο κόσμος σε σχέση με το Μεσοπρόθεσμο (2015-2018) που θα είναι πολύ δύσκολο για τους Δήμους.

 «Δεν με στηρίζει η ΝΔ!»

Ακόμη λέει πως οι εκλογές αυτές δεν έχουν κομματική χροιά, «δεν με στηρίζει η ΝΔ ούτε εγώ την στηρίζω… κανένας δεν είναι απολιτικ… δεν φοβάμαι να πως ότι ανήκω κάπου όμως μέσα από αυτό θα παλέψω».

 

Η Έδεσσα δεν είναι φοιτητική πόλη;

Ρωτάμε για το Πανεπιστήμιο που έφυγε από την Έδεσσα και για την χλιαρή αντίδραση του Δήμου. Ο κ.Γιάννου αναφέρεται στις προσπάθειες που έκανε μαζί με την αντιπολίτευση όμως όπως λέει «δεν είχαμε την στήριξη των γονέων αλλά ούτε και των φοιτητών» και λέει πως η πόλη έχει χάσει από αυτό το γεγονός.

 

«Δεν είναι προδιαγεγραμμένο ότι θα κερδίσω τις εκλογές»

Συνεχίζουμε τις ερωτήσεις σχετικά με το ποιο θα είναι το κριτήριο που θα επιλέξει τους συνεργάτες του, εφόσον επανεκλεγεί. Μας απαντά πως έχει μια συμπαγή ομάδα και ότι το ψηφοδέλτιο «δεν το έκανα τυχαία». Βέβαια επισημαίνει τον κίνδυνο «δεν είναι προδιαγεγραμμένο ότι θα κερδίσω τις εκλογές».

 

Ρωτάμε αν θα δοθεί η καθαριότητα σε ιδιώτη. Βέβαια ξεκάθαρη απάντηση δεν πήραμε παρά μόνο ότι έχουν περικοπεί οι μισθοί, ότι δεν γίνονται προσλήψεις, ότι μόνο 8 άτομα μόνιμοι δουλεύουν στην καθαριότητα και ότι ο στόλος είναι γερασμένος.

Εντωμεταξύ ρωτάμε για τα προβλήματα των χωριών που είναι πολλά και ποικίλα και πως δεν έχουν γίνει και πολλά πράγματα.

 

«Δεν θα κλείσει η ΔΗΚΕΔΕ»

Για το ότι είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι σε ΔΗΚΕΔΕ και Τουριστική ΑΕ ο κ.Γιάννου μας λέει πως δεν σκέφτεται να κλείσει η ΔΗΚΕΔΕ, η οποία προσφέρει έργο ενώ για την Τουριστική λέει πως πρέπει να γίνει βιώσιμη.

Ενδιαφέρουσες οι τοποθετήσεις για το ξενοδοχείο Ξενία και για το Εστία. Μάλιστα για το Εστία λέει πως είναι ντροπή το όλο θέαμα και πως απαξιώνεται η περιοχή.

 

Οι προτεραιότητες της νέας 5ετίας

Ζητάμε να μάθουμε ποιες είναι οι προτεραιότητες του στη νέα θητεία. Ο κ.Γιάννου απαντά πως είναι το φράγμα Στραβοποτάμου (αρδευτικά και τουριστικά), η φυγή του γηπέδου από το κέντρο της πόλης και να γίνουν βιολογικοί καθαρισμοί σε όλα τα χωριά. Επίσης ζητούμενο αποτελεί και η επέκταση της ανακύκλωσης. 

Δική μας εντύπωση είναι πως δεν υπάρχει κάτι ξεκάθαρο πάνω σ΄ αυτό. Μπορεί να μην υπάρχουν λεφτά για μεγάλα έργα όμως ιδέες δεν υπάρχουν; Άνθρωποι που θα τρέξουν για μελέτες και ευρωπαϊκά προγράμματα δεν υπάρχουν;

 

Η καυτή πατάτα

Είναι αλήθεια πως έπεσε το επίπεδο το προεκλογικό με όσα ακούστηκαν και παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια παρουσίασης του Συνδυασμού του κ.Γιάννου. Και αναφερόμαστε στα δικαστικά έγγραφα που είναι προσωπικά δεδομένα. Τον ρωτάμε γι΄ αυτό και μας λέει πως έπρεπε να δοθούν απαντήσεις, πως ο κόσμος έπρεπε να ξέρει την αλήθεια. «Το άνοιξα το θέμα, το έκλεισα, έδειξα με στοιχεία, δεν θα ξανασχοληθώ». Ας το ελπίσουμε γιατί ειλικρινά πέφτει πολύ το προεκλογικό επίπεδο.

 

 «Θα τον κρίνει ο κόσμος»

Για τον πρώην φίλο του και νυν αντίπαλο του κ.Ρυσάφη ρωτάμε, που είναι κι αυτός υποψήφιος Δήμαρχος Έδεσσας απέναντι του. Κουνώντας το δάχτυλο λέει πως «το χέρι που σε βοηθάει δεν πρέπει να το δαγκώνεις».

Ισχνό το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Φαίνεται πως δεν είναι σοβαρός αντίπαλος η δημοτική κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ «Φυσάει κόντρα» γιατί ο κ.Γιάννου λέει πως «είναι ένα μικρό, ισχνό ψηφοδέλτιο…».

 

Θα πάει για βουλευτής;

Τον ρωτάμε αν στο μέλλον θα είναι υποψήφιος βουλευτής. Μας απαντά πως αν ξαναεκλεγεί θα είναι για 5 χρόνια Δήμαρχος. Αν χάσει θα φύγει την επόμενη μέρα και θα πάει στη δουλειά του, αφήνοντας ένα άξιο και ικανό πρόσωπο στην θέση του, ως επικεφαλή της αντιπολίτευσης. «Στο τέλος της θητείας θα δούμε. Δεν θα κουράσω τον κόσμο» λέει αφήνοντας τον καθένα από εμάς να βγάλει συμπεράσματα.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments