....

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ : ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΝΩ ΛΟΥΤΡΑΚΙ (PHOTOS)

Οι έντονες τελευταίες βροχοπτώσεις δημιούργησαν σοβαρή καθίζηση στον αγροτικό δρόμο 'Ανω Λουτρακίου -Αλμωπίας  και συγκεκριμένα στο (1,5 χιλ/τρο) του δρόμου μετά το Στρατιωτικό Φυλάκιο.

Ο αγροτικός δρόμος οδηγεί προς τα αγροκτήματα (κερασιές, καστανιές κλπ) των κατοίκων της περιοχής αλλά θα δημιουργήσειπροβλήματα  και στους κτηνοτρόφους της περιοχής , οι οποίοι θα πρέπει να μεταφέρουν το γάλα από τα αιγοπρόβατά τους ,αφού σε λίγο καιρό θα βρίσκονται στα βοσκοτόπια "Καλή Πεδιάδα". Τα νερά της βροχής υπέσκαψαν το οδόστρωμα με αποτέλεσμα ο δρόμος να πάρει επικίνδυνη κλίση και να υποχωρήσει. Η διέλευση του δρόμου είναι  αδύνατη και χρειάζεται άμεση αποκατάσταση με ενέργειες του Δήμου Αλμωπίας προς το Δασαρχείο Αριδαίας  ,καθώς ο παραπάνω δρόμος είναι χαρακτηρισμένος δασικός. Με την συνεργασία των παραπάνω φορέων πρέπει ο δρόμος να επισκευαστεί άμεσα για την διέλευση και ασφάλεια των διερχομένων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί ότι, η περιοχή "Kαλή Περδιάδα" (Ντόμπρο πόλε) είναι ιστορικής σημασίας , διότι στην περιοχή αυτή πραγματοποιήθηκαν σημαντικές μάχες στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, με Γάλλους και Σέρβους συμμάχους προς την Ελλάδα. Για αυτό τον λόγο, τον Σεπτέμβριο θα γίνει ο εορτασμός συμπλήρωσης των 100 χρόνων, όπου και θα καταφθάσουν στο σημείο στρατιωτικοί σύνδεσμοι από Γαλλία και Σερβία για να τιμηθούν οι πεσόντες σε αυτή την μάχη.

Ακόμη ένας σημαντικότερος λόγος που η επισκευή του πρέπει να γίνει άμεσα.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments