....

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΜΠΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Στην Αθήνα βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, συνοδευόμενος από τον Δημοτικό Σύμβουλο

κ. Χρήστο Χουρσόγλου, οι οποίοι άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εκλογές της ΚΕΔΕ.

Στα πλαίσια της επίσκεψης, ο κ. Μπίνος είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί διάφορα υπουργεία και να πραγματοποιήσει συσκέψεις με υπηρεσιακούς παράγοντες, με στόχο την επίλυση σημαντικών προβλημάτων και την προώθηση θεμάτων που αφορούν στο Δήμο μας.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μπίνος πραγματοποίησε τις παρακάτω επισκέψεις:

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Συζητήθηκε με τον συντοπίτη μας Υπουργό κ. Γιώργο Καρασμάνη η ένταξη έργων αγροτικής οδοποιίας και ανάπλασης οικισμών, που αποτελούν αρμοδιότητα του παραπάνω Υπουργείου. Επίσης, συζητήθηκε η παραχώρηση έκτασης ευθύνης του στο Δήμο Αλμωπίας. Ο Υπουργός κ. Καρασμάνης δεσμεύτηκε να δώσει λύσεις στα αιτήματα του Δημάρχου, υλοποιώντας παρεμβάσεις προς όφελος των πολιτών.

Υπουργείο Οικονομικών

Συζητήθηκε η παραχώρηση των οικοπέδων του Τάγματος Εθνοφυλακής Αριδαίας, που έχει αναστείλει τη λειτουργία του, στο Δήμο Αλμωπίας για κοινωφελείς σκοπούς. Το Υπουργείο εμφανίστηκε θετικό σε αυτή την κατεύθυνση.

Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διευθυντή του Υπουργικού Γραφείου κ. Δημήτρη Περδίκη για να δοθεί λύση στο έργο ύδρευσης της Αριδαίας από τη Σωσάνδρα. Ο Διευθυντής δεσμεύτηκε να συζητήσει με την Αρχή Πληρωμών τη δυνατότητα να εξεταστεί το ενδεχόμενο αναβολής της πράξης επιστροφής του 1.500.000 ευρώ που κόστισε το έργο, από τη ΔΕΥΑ Αλμωπίας με την υπόσχεση από την πλευρά της ΔΕΥΑ ότι το συγκεκριμένο έργο θα γίνει σύντομα λειτουργικό και θα παραδοθεί προς χρήση στους πολίτες.

Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης κ. Μαμαλούγκας ενημέρωσε τον Δήμαρχο για την ύπαρξη προγραμμάτων σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Συζητήθηκε επίσης η πορεία υλοποίησης του αποχετευτικού δικτύου της Αριδαίας και του ΧΥΤΑ Αλμωπίας.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος αμέσως μετά την επίσκεψη εξέφρασε την ικανοποίησή του για στις επαφές που είχε και τόνισε τη σημασία που έχει να υπάρχει εκπροσώπηση του Δήμου στην Πρωτεύουσα όπου βρίσκονται όλα τα κέντρα των αποφάσεων, με στόχο την ανάπτυξη του τόπου μας και την άμεση επίλυση σημαντικών θεμάτων.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments