......

ΔΗΜΟΣ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ -ΣΤΟΙΧΙΖΕ 50% ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης εξηγεί ποιο είναι το σχέδιο της νέας δημοτικής αρχής για την δημόσια αποκομιδή των απορριμμάτων για όλο τον Δήμο Ξηρομέρου καθώς μέχρι πρόσφατα την αποκομιδή στην Δ.Ε. Αστακού την έκανε ιδιώτης.

«Ο ιδιώτης ζήταγε για την αποκομιδή μόνο στην Δ.Ε. Αστακού, 233.000 € δηλαδή 19.400 € τον μήνα. Με πρόχειρους υπολογισμούς, σήμερα η αποκομιδή στην Δ.Ε. Αστακού γίνεται με 5 εργάτες με μικτό μισθό 1.200 €/μήνα, άρα σύνολο 6.000 € και περί τα 3.000 € – 4.000 € καύσιμα. Σήμερα στοιχίζει τα μισά με μία πρόχειρη οικονομοτεχνική μελέτη, δηλαδή οικονομικό όφελος για τον Δήμο Ξηρομέρου στο 50%.

Για τον Μύτικα που δεν βρωμάει, αλλά βρωμούσε. Ο Μύτικας ήταν βρώμικος και κάποιοι παραπλανούν λέγοντας ότι υπήρχε κάτι που ήταν σωστό και ήρθαμε εμείς και δημιουργήσαμε το πρόβλημα. Εμείς παραλάβαμε τον Μύτικα βρώμικο όπως και όλη την Δ.Ε Αλυζίας…

Υπήρχε απαξίωση της υπηρεσίας καθαριότητας, ορατός κίνδυνος να καταργηθεί και να οδηγηθούμε νομοτελειακά ώστε να τα δώσουμε όλα σε ιδιώτες. Το κεντρικό κράτος σου δίνει την ευκαιρία να στήσεις μία σωστή υπηρεσία καθαριότητας και αυτό θα πράξει η νέα δημοτική αρχή…»

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments