....

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ «ΟΡΔΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ»

Ο δημοσιογράφος του Fox Nation Τοντ Σταρν προχώρησε σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά των μεταναστών λίγες μέρες μετά την επίθεση μίσους στο Ελ Πάσο του Τέξας, όπου έχασαν τη ζωή τους 22 άνθρωποι.

«Εξοντωτική ορδή παράνομων εξωγήινων» χαρακτήρισε τους μετανάστες, ο παρουσιαστής εκπομπής στην συνδρομητική υπηρεσία του καναλιού Fox News, Τοντ Σταρν, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

«Πράγματι πιστεύω ότι έχουμε δεχθεί εισβολή από μία ορδή. Μία εξοντωτική ορδή παράνομων εξωγήινων. Ήταν μία εισβολή σε αργή κίνηση», είπε στην εκπομπή του ο δημοσιογράφος.

Και δεν σταμάτησε εκεί καθώς επιχείρησε να παραλληλίσει την κατάσταση με το Τρίτο Ράιχ.

«Όταν γυρίσεις πίσω και κοιτάξεις τι είδους εισβολή είναι αυτή, μοιάζει με αυτή των Ναζί που είχαν εισβάλει στην Γαλλία και τη Δυτική Ευρώπη. Εννοώ, πως είναι όταν οι Μουσουλμάνοι εισέβαλαν σε μία χώρα τα προηγούμενα χρόνια. Ήταν μία εισβολή», πρόσθεσε.

Τα σχόλια, σύμφωνα με τον Guardian, επαναλαμβάνουν την ακραία ρητορική που έχει χρησιμοποιήσει κατά το παρελθόν ο μεγιστάνας των μίντια Ρούπερτ Μέρντοχ, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η δημόσια συζήτηση για το ρόλο της ρατσιστικής γλώσσας που χρησιμοποιούν οι πολιτικοί και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στην υποκίνηση της βίας και των προκαταλήψεων κατά των μεταναστών.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments