....

“ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ”: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΜΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ

Με αίτηση μας, ως δημοτική παράταξη του δήμου Πέλλας, ζητήσαμε την παραχώρηση της κεντρικής αίθουσας του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών για την Τετάρτη 19/2/2014, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση

παρουσίασης των βασικών Αρχών και Θέσεων του συνδυασμού μας ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών.

 

     Η άρνηση του δημάρχου Πέλλας (καλυμμένη πίσω από την υπογραφή της προέδρου της ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ.Π. κας Ηλ. Λαγομάτη), αποτελεί βάναυση προσβολή της δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου, πρόκληση της ευαισθησίας κάθε δημοκρατικού πολίτη και υποτιθέμενη επίδειξη ισχύος, μιας ανίσχυρης Δημοτικής Αρχής.

 

     Η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών δεν δίδεται στην παράταξη που εκπροσώπησε  το 49,31% των δημοτών, στις Δημοτικές εκλογές του 2010 και συμμετέχει συντεταγμένα ως μείζων αντιπολίτευση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και στα αρμόδια όργανα του Δήμου, όταν αυτή έχει δοθεί επανειλημμένα σε πολιτικά κόμματα, βουλευτές, φορείς ακόμα και άτυπες ομάδες πολιτών.

 

     Η πρόσφατη παραχώρηση της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου  σε υπό ίδρυση Δημοτική Κίνηση με την παρουσία και τις ευχές του δημάρχου Πέλλας, αποτελεί «δεδικασμένο» για την χρήση δημοτικών χώρων, από δημοτικές παρατάξεις, πόσο μάλλον για αυτούς που είναι ήδη υπό θεσμική λειτουργία.

Εξ΄ άλλου η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως θεσμός μπορεί και πρέπει να δίνει βήμα δημοκρατικής έκφρασης στους πολίτες. Αυτό αποτελεί και την πεμπτουσία της Δημοκρατίας, που δεν θέλει, δεν μπορεί η δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί ο σημερινός δήμαρχος.

 

   Αν λοιπόν η άποψη του δημάρχου Πέλλας είναι ότι το Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών αποτελεί ιδιοκτησία του, τον βεβαιώνουμε πως δεν είναι.

 

   Αν ο προβληματισμός του είναι, αν θα τον προσκαλούσαμε στην εκδήλωση της παράταξης μας, ευχαρίστως να τον  ενημερώσουμε ότι είναι ευπρόσδεκτος.

 

   Αν θεωρεί την παραχώρηση του Πνευματικού Κέντρου, σε πολιτικά κόμματα και βουλευτές, σημαντικότερη από την παραχώρηση σε δημοτικές παρατάξεις , τότε απλώς έχει κάνει ακόμα ένα λάθος.      

 

Έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι όσο πλησιάζει η μέρα της κρίσης από τον λαό του δήμου Πέλλας, ο απερχόμενος δήμαρχος κυριεύεται όλο και περισσότερο από πανικό και έλλειψη ψυχραιμίας, στοιχεία που τον οδηγούν σε αδιέξοδο και σε πολιτική απομόνωση.

 

Για την ‘’ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ’’

 

Νίκος Παπανικολάου

 

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Πέλλας

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments