......

ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ: ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΣΥ

Ο Κικίλιας φοβάται το «χτύπημα» της αντιπολίτευσης, όμως αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος και δεν αλλάζει το σύστημα επιλογής από τον ίδιο για να επισπεύσει τις διαδικασίες

Εκατοντάδες αιτήσεις κατατέθηκαν από υποψήφιους για μία θέση Διοικητή ή Αναπληρωτή Διοικητή στο ΕΣΥ καθώς έληξε πριν λίγες ημέρες η προθεσμία υποβολής των απαραίτητων εγγράφων από τους ενδιαφερόμενους.

Ήδη οι επτά Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) που συγκέντρωναν ανά περιοχή τα δικαιολογητικά των υποψηφίων, έχουν κάνει το πρώτο ξεκαθάρισμα στις αιτήσεις, αφού απορρίπτονται όσοι δεν πληρούν τα τυπικά προσόντα αλλά παρ’ αυτά κατέθεσαν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Στη συνέχεια όλες οι αιτήσεις αποστέλλονται στην Επιτροπή Αξιολόγησης που έχει συσταθεί στο υπουργείο Υγείας, προκειμένου να γίνει η τελική επιλογή με βάση τα προσόντα που ζητούνται.

Πόσοι κατέθεσαν αιτήσεις

Στη διαδικασία επιλογής αναζητούνται συνολικά 112 στελέχη. Ειδικότερα 19 Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές για τα νοσοκομεία στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Αττικής, 20 για τη 2η ΥΠΕ Πειραιώς και νήσων, 9 για την 3η ΥΠΕ Μακεδονίας, 15 για την 4η ΥΠΕ Μακεδονίας- Θράκης, 11 για την 5η ΥΠΕ Στερεάς Ελλάδας, 17 για την 6η ΥΠΕ Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων και τέλος, 10 Διοικητές και Αναπληρωτές για νοσοκομεία στην 7η ΥΠΕ Κρήτης.

Επίσης αναζητούνται στελέχη για 11 θέσεις Διοικητών και Αναπληρωτών διοικητών, των οποίων η θητεία λήγει στο τέλος του έτους, γι αυτό και προκηρύχθηκαν με την επισήμανση ότι οι νέοι επικεφαλής θα αναλάβουν τη διοίκηση το επόμενο έτος.

Με βάση τα στοιχεία που συνέλεξε το ethnos.gr, μέχρι την τελευταία ημέρα κατάθεσης υποψηφιοτήτων, οι ενδιαφερόμενοι ήταν εκατοντάδες. Βέβαια σε σύγκριση με το παρελθόν και τα προηγούμενα χρόνια, το ενδιαφέρον κρίνεται μάλλον περιορισμένο αφού στις αρχές της δεκαετίας καταγράφονταν χιλιάδες και όχι εκατοντάδες αιτήσεις.

Συγκεκριμένα κατατέθηκαν:

1η ΥΠΕ: 373
2η ΥΠΕ: 210
3η ΥΠΕ: 194
4η ΥΠΕ: 200
5η ΥΠΕ: 143
6η ΥΠΕ: 224
7η ΥΠΕ: 84

Τι θα γίνει με τη συνέντευξη

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι με βάση την προκήρυξη, δεν προβλέπεται να γίνει ατομική συνέντευξη με τους υποψηφίους, αφού όπως αναφέρεται, η Επιτροπή Αξιολόγησης μετά την τελική επιλογή που θα κάνει στα πρόσωπα, θα αποστείλει στον υπουργό Υγείας μία σύντομη λίστα με τους επικρατέστερους, ο οποίος και θα αποφασίσει.

Κάτι που βέβαια έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις και σχόλια. Να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη διαδικασία επιλογής Διοικητών Νοσοκομείων επί ΣΥΡΙΖΑ είχε διεξαχθεί προσωπική συνέντευξη, έστω και τυπική και για ελάχιστα λεπτά. Κάτι που είχαν καταγγείλει οι τότε συμμετέχοντες οι οποίοι μιλούσαν για προσχηματικές συνεντεύξεις με ερωτήσεις ακόμη και άσχετες με το αντικείμενο.

Έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι υπήρξε προβληματισμός στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τη μη διεξαγωγή συνεντεύξεων στους υποψηφίους, ακριβώς λόγω της πιθανής κριτικής που αναμένεται να ασκηθεί από την αντιπολίτευση. Παρ αυτά δεν αναμένεται να γίνουν προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες διορισμού.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments