....

ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ : ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΤΕ ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΑΤΗΣ

Διαδικτυακές αγορές/ Χρυσοί κανόνες διαδικτυακών αγορών/ Συναλλαγές με κάρτες

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Ο όρος ‘Διαδικτυακές αγορές’ αναφέρεται σε συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή ή μέσω smart phone/tablet. Μπορείς να πραγματοποιήσεις τις διαδικτυακές αγορές σου με ή χωρίς πλήρη αυθεντικοποίηση.

Η χρήση κάρτας αποτελεί μία ασφαλή μέθοδο πληρωμής στις διαδικτυακές σου αγορές, εφόσον δείχνεις την ίδια προσοχή όπως και στις υπόλοιπες αγορές σου.

ΠΡΙΝ ΥΠΟΒΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ
  * Διάβασε προσεχτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των «ψιλών γραμμάτων». Οι όροι και οι προϋποθέσεις θα πρέπει να είναι διαθέσιμοι, στην ιστοσελίδα του πωλητή.  
  * Έλεγξε ότι τα στοιχεία διεύθυνσης του πωλητή είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα και αποθήκευσε ή εκτύπωσέ τα, σε περίπτωση που χρειαστεί να επιστρέψεις το προϊόν. Εάν δεν υπάρχει διαθέσιμη διεύθυνση, προχώρησε διατηρώντας επιφυλάξεις. Σημείωσε την ηλεκτρονική διεύθυνση (url) του καταστήματος.  
  * Διάβασε τι αναφέρει ο πωλητής σχετικά με τα έξοδα αποστολής, την νομισματική ισοτιμία και τους εφαρμοστέους φόρους.  
 

Τα περισσότερα διαδικτυακά καταστήματα στέλνουν στους πελάτες επιβεβαίωση μέσω email, αποθήκευσε αυτά τα μηνύματα!

ΟΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΣ ΜΙΑ ΑΓΟΡΑ

   
  * Αποθήκευσε ή εκτύπωσε την περιγραφή και τους όρους και προϋποθέσεις που αναφέρονται από τον πωλητή, τους οποίους πρέπει να αποδεχθείς πριν την υποβολή της παραγγελίας.  
  * Αποδέξου την αγορά εισάγοντας τον αριθμό και ημερομηνία λήξης της κάρτας σου στη διαδικτυακή φόρμα και ακολούθησε τις οδηγίες του πωλητή. Εάν το διαδικτυακό κατάστημα χρησιμοποιεί πλήρη αυθεντικοποίηση, θα ανακατευθυνθείς/μεταφερθείς άμεσα στην υπηρεσία ηλεκτρονικής τραπεζικής (της τράπεζάς σου) για αυθεντικοποίηση.  

 

Διαβάστε περισσότερα και ενδιαφέροντα στη σελίδα

http://cyberalert.gr/e-commerce/


23/6/17


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments