....

ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΕΜΒΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ WI-FI

H Wi-Fi Alliance, η ένωση των εταιρειών που αναπτύσσουν την τεχνολογία ασύρματης σύνδεσης στο διαδίκτυο, ανακοίνωσε μόλις την έλευση ενός νέου πρωτoκόλλου σύνδεσης Wi-Fi που φέρει την ονομασία Wi-Fi HaLow, το οποίο υπόσχεται ασύρματα δίκτυα πολύ χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και, το κυριότερο, διπλάσιας εμβέλειας από το ισχύον πρότυπο. 

Το νέο πρότυπο Wi-Fi HaLow, που πρόκειται να καλύπτει όλες τις συσκευές που είναι συμβατές με το παρόν πρωτόκολλο Wi-Fi, τεχνολογίας IEEE 802.11ah, θα λειτουργεί σε συχνότητες κάτω του 1GHz και θα μεταφέρει ισχυρό σήμα σε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις.  

Με αυτόν τον τρόπο η νέα γενιά Wi-Fi, αναφέρει η ανακοίνωση, θα συμβάλει στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που αφορούν σε εφαρμογές έξυπνων σπιτιών, αυτοοδηγούμενων οχημάτων, αλλά και στην απλή ασύρματη σύνδεση υπολογιστών και συσκευών στο Ίντερνετ.  

Η Wi-Fi Alliance υποστηρίζει ότι το νέο πρότυπο θα λειτουργεί συμπληρωματικά με την παρούσα τεχνολογία, ενώ θα αποτελέσει ένα εναλλακτικό, αποτελεσματικότερο και εξίσου ασφαλές πρότυπο ασύρματης σύνδεσης από το ισχύον Wi-Fi, αλλά και από άλλες τεχνολογίες ασύρματης σύνδεσης συσκευών, όπως το Bluetooth, το οποίο θα απογειώσει το λεγόμενο Internet of Things.

 

Σχόλια - Facebook Comments