....

Δ/ΝΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ «ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΄Η ΦΑΣΙΣΜΟΣ»

Ο Διευθυντής μονάδας τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου Πέλλας, Σωτήρης Βασιλείου, εξέφρασε την αντίθεσή του στις πρακτικές για να… πείσουν τον κόσμο να κάνει το εμβόλιο κορωνοϊού και τόνισε πως και ο ίδιος δεν το έχει κάνει, έχοντας προθεσμία μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου όπου και θα γίνει υποχρεωτικό στους υγειονομικούς.

Όπως σημείωσε ο ίδιος νόσησε τον Νοέμβριο από τον covid19 και μετά από εξετάσεις για τα επίπεδα των αντισωμάτων που κάνει, θεωρεί πως είναι καλυμμένος.

Χαρακτηριστικά είπε: «Εγώ παρόλο που είμαι διευθυντής δεν έχω εμβολιαστεί γιατί έχω νοσήσει τον Νοέμβριο, στο κύμα πανδημίας που είχαμε τότε. Εγώ κάνω συνεχώς επίπεδα αντισωμάτων, είμαι καλυμμένος οπότε δεν βρίσκω τον λόγο να εμβολιαστώ. Βέβαια ακόμα και αν δεν νοσούσα θα το σκεφτόμουν επειδή έζησα σε θαλάμους που χάθηκε πολύς κόσμος μπροστά μου, ίσως να το σκεφτόμουν, αλλά το ίσως δεν μετράει. Το πραγματικό γεγονός είναι πως δεν είμαι εμβολιασμένος».

«Εγώ δεν θα εμβολιαστώ ακόμη και όταν θα έχουν πέσει τα αντισώματα γιατί άμυνα δεν σημαίνει μόνο υψηλά αντισώματα, υπάρχει κυτταρική ανοσία η οποία δεν προσμετράται και σε καλύπτει έστω και αν είναι χαμηλός ο κύκλος αφού θα κάνεις αναμνηστική αντίδραση αν έρθεις σε επαφή οπότε θα αναπτύξεις αντισώματα γρήγορα και το πιο πιθανόν είναι να νοσήσεις υποκλινικά», λέει.

Και προσθέτει: «Ιατρικά λόγος να εμβολιαστεί κάποιος ο οποίος έχει έρθει σε επαφή με τον ίδιο τον ιό δεν υπάρχει. Αν δεν είχα νοσήσει, ευτυχώς δεν έχω υποκείμενα νοσήματα και αν λάβουμε υπόψιν ότι η θνητότητα είναι 1 στα 200 θα το ρίσκαρα να μην εμβολιαστώ».

Τέλος, έδωσε το ξεκάθαρο στίγμα του αναφορικά με τις πρακτικές της κυβέρνησης αναφορικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, λέγοντας: «Εμείς είμαστε εναντίον οποιασδήποτε υποχρεωτικότητας. Έχει ξεφύγει από το θέμα του εμβολιασμού ή μη, δεν είναι αυτό το δίλλημα. Το δίλλημα είναι πια δημοκρατία ή φασισμός. Ξεκάθαρα».

Πηγή: sportime.gr

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments